Online berichten over Arnhem ruim 33 miljoen waard

{

Wie denkt al dat Twitteren, Facebooken en bloggen over Arnhem niks oplevert, heeft het mis. Ho, sla niet direct druk aan Twitteren! Het levert de individuele Twitteraar niks op maar Arnhem wel ruim 33 miljoen aan pr-waarde.

Dat heeft Clipit in ieder geval berekend. Het bureau heeft twee maanden (van 29 januari tot 29 maart) alle online, print en radio en TV vernoemingen van 25 Nederlandse steden geanalyseerd. Voor dit onderzoek keken ze naar de twaalf provinciehoofdsteden, aangevuld met de dertien overige steden met de meeste inwoners. In totaal werden 5.662.130 berichten geanalyseerd en de pr-waarde van berekend. Over Arnhem zijn in die periode 188.675 berichten geproduceerd.

En nu?
Maar goed, wat kan je hier als stad nou mee? Je kan Arnhemmers moeilijk dwingen om over de stad te Facebooken en nog een beetje positief ook, als het kan. De enige manier om invloed uit te oefenen is het organiseren van grote evenementen, het hele jaar door. Ook incidenten en misdaad genereren berichten maar het is moeilijker om daar invloed op uit te oefenen. Als het over citymarketing gaat tenminste.

Grote evenementen
Arnhem heeft wel aangegeven in te zetten op het binnenhalen van grote publieksevenementen als The Passion, Het Glazen Huis en Roze Zaterdag. Aan de andere kant dreigt World Statues uit de stad te verdwijnen en is Symfonica in Rossa al vertrokken. Of Arnhem Monsterjam kan behouden, is voorlopig nog even afwachten.

Los van wat je van dit soort evenementen vindt, kan jezelf afvragen of Arnhem zich kan onderscheiden met evenementen die elk jaar in een andere stad worden georganiseerd. Ook kost het geld om bijvoorbeeld The Passion naar Arnhem te halen, 200.000 euro om precies te zijn. In Haarlem vragen ondernemers zich nog steeds af waarom ze ook alweer zo graag het Glazen Huis in hun stad wilden hebben. Qua resultaat voor het goede doel werd overigens weer het record verbroken. Je zou bijna vergeten dat het daar ooit om te doen was.

Foto: nldazuu, uit de groep 026photowalk

Reacties

Geef een reactie on "Online berichten over Arnhem ruim 33 miljoen waard"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*