Oud PvdA-raadslid kandidaat bij DENK Verenigd Arnhem

Aydemir (rechts) bij de opening van de tentoonstelling '50 jaar migratie' in Rozet. (Foto: Marco Derksen.)

ARNHEM – Oud PvdA-raadslid Talip Aydemir wil namens DENK Verenigd Arnhem terug in de gemeenteraad. Aydemir staat op de derde plaats van de kandidatenlijst.

Het nieuws dat Aydemir op een verkiesbare plaats bij een concurrerende partij komt te staan, werd gisteren naar buiten gebracht door politieke volger Serif Kurtdaylar.

Volgens Kurtdaylar is ondernemer Yildirim Usta de nummer twee op de lijst bij DENK Verenigd Arnhem, achter lijsttrekker en huidig fractievoorzitter Kursat Bal.

Aydemir bevestigt desgevraagd dat hij overstapt naar DENK Verenigd Arnhem. Talip Aydemir zat acht jaar lang, tussen 2006 en 2014, voor de PvdA in de gemeenteraad.

PvdA-voorzitter Mark Lauriks laat weten dat het PvdA-lidmaatschap van Aydemir wordt stopgezet.
Lauriks: “politiek actief worden voor een andere politieke partij is onverenigbaar met het lidmaatschap van de PvdA, zo zeggen onze statuten. Dat zou ook zo zijn als Talip Aydemir kandidaat werd voor bijvoorbeeld GroenLinks of het CDA.”

Niet uniek
De overstap van Aydemir naar DENK Verenigd Arnhem is opmerkelijk, maar niet uniek. Het is in de Arnhemse politiek meermalen voorgekomen dat politici van de ene partij overstapten naar de andere partij.

Zo staat oud-fractievoorzitter Nico Wiggers van Zuid Centraal bij de komende verkiezingen op de kandidatenlijst van de Arnhemse Ouderen Partij. Hoewel het nog niet officieel bevestigd is, wordt er vanuit gegaan dat Wiggers als lijsttrekker de lijst zal aanvoeren.

Ook Bert Geurtz stond voor meerdere partijen op de kandidatenlijst. Nadat hij opstapte bij Zuid Centraal, keerde hij als raadslid van TROTS terug in de gemeenteraad. Eerder was Geurtz actief bij de PvdA.

Reacties