Pannenbier! Hoogste punt nieuwbouw Filmhuis bereikt

Met het uitrollen van een vlag, werd het bereiken van het hoogste punt van de bouw van het filmhuis door wethouder Elfrink en de directie van Focus gevierd: Pannenbier!

ARNHEM – Een apetrotse wethouder Gerrie Elfrink (SP) heeft vandaag samen met de directie van Focus Filmtheater stilgestaan bij het bereiken van het hoogste punt van het nieuwe filmhuis.

Op de plek waar vroeger het kerkplein lag, wordt op dit moment in rap tempo gewerkt aan het bouwen van een nieuw onderkomen voor Focus Filmtheater. Het nieuwe filmhuis wordt naar verwachting in maart 2018 in gebruik genomen.

Wethouder Elfrink bedankte de bouwvakkers voor het werk dat zij tot nu toe verricht hebben. “De directie van Focus, de gemeenteraad, alle Arnhemmers en jullie hebben ervoor gezorgd dat Focus een nieuw onderkomen krijgt.”

“We staan er vandaag bij stil dat het hoogste punt van de bouw bereikt is. Na vandaag zullen er alleen maar hoogtepunten zijn”, aldus Elfrink.

Ook Focus-directeur Henk Bitter prees de snelheid waarmee de bouwvakkers het nieuwe filmhuis uit de grond stampen.
“Jarenlang hebben wij gedroomd van een nieuw pand. Het is geweldig om te zien hoe razendsnel die droom nu waargemaakt wordt.”

Wethouder Elfrink stond ook nog even stil bij de historische plek waar het nieuwe filmhuis verrijst.
“In 2011 hebben de Arnhemmers het plan omarmt om de vooroorlogse Arnhemse situatie weer te herstellen”, aldus wethouder Elfrink. “De kerk was altijd omringd door bebouwing. Die situatie keert nu weer terug.”

Reacties