Pauline Krikke wordt burgemeester in Den Haag

ARNHEM – Oud-burgemeester Pauline Krikke (55) van Arnhem wordt de nieuwe burgemeester van Den Haag. Krikke volgt Jozias van Aartsen op, die op 1 maart stopt.

Van Aartsen is inmiddels 69 en gaat met pensioen. Van Aartsen was acht jaar lang burgemeester in Den Haag. Krikke wordt op 17 maart geïnstalleerd als burgemeester.

Krikke was één van de elf kandidaten, negen mannen en twee vrouwen, die gesolliciteerd hebben naar de functie in Den Haag. Krikke wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van Den Haag.

Volgens de vertrouwenscommissie voelt Krikke zich als stadsmens aangetrokken tot de energie van Den Haag. “Ze heeft een heldere opvatting over openbare orde. Ze wil dingen voor elkaar krijgen”, aldus commissievoorzitter Rachid Guernaoui tegen Binnenlands Bestuur.

Als lid van de Eerste Kamer voor de VVD woont Krikke al deels in Den Haag. “Ze is verliefd geworden op de stad en nu gaat ze de liefde achterna, ze gaat trouwen met Den Haag”, aldus Guernaoui.

Pauline Krikke (VVD) was van 2001 tot 2013 burgemeester van Arnhem. Na twaalf jaar gaf zij het stokje over aan haar opvolger Herman Kaiser (CDA).

Een aantal maanden na haar vertrek als burgemeester werd Krikke aangesteld als directeur van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het was geen succes. Ze werd door tegenkrachten binnen het museum weggewerkt. Krikke zelf omschreef haar gedwongen vertrek bij het museum als een ‘groepsverkrachting‘.

Daarna werd zij voorzitter van de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA). De Raad voor Dierenaangelegenheden is een onafhankelijke organisatie die advies geeft aan de regering over dierenwelzijn en ethische vraagstukken.

Krikke bleek na haar vertrek al burgemeester in Arnhem wel in het Spijkerkwartier wonen. Door haar nieuwe functie in Den Haag zal zij echter gedwongen zijn om te verhuizen.

Bij haar afscheid als burgemeester van Arnhem, vroeg Arnhem Direct aan raadsleden en wethouders hoe zij het ‘politieke dier’ Pauline Krikke zouden omschrijven.

Reacties

Geef een reactie on "Pauline Krikke wordt burgemeester in Den Haag"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*