Petra van Stijn nieuwe directeur Stichting Eusebius

(Foto: Gelderlandwerkt.nl.)

ARNHEM – Petra van Stijn (53) uit Arnhem is door het bestuur van de stichting Eusebius Arnhem per 1 januari 2017 benoemd tot directeur.

Zij zal de functie gemiddeld twee dagen per week vervullen. Haar opdracht is de exploitatie van de stichting te optimaliseren en het werven van sponsors voor het afronden van de restauratie van de kerk.

Eind 2016 hebben de Rijksoverheid, de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland voldoende subsidiebedragen toegezegd om de restauratie van de toren in 2019 te kunnen afronden.

Het is de bedoeling dat in 2020 ook het schip helemaal is gerestaureerd. Daarvoor is nog 2 miljoen aan sponsorgeld nodig.

Naast de restauratie, vraagt exploitatie van De Eusebius een verdere professionalisering. De gemeente Arnhem heeft gevraagd, om naar een sluitende exploitatie te streven, over een aantal jaren. “Van Stijn kan die professionalisering brengen”, aldus het bestuur van Stichting Eusebius.

Petra van Stijn: “Het is de bedoeling De Eusebius met respect en waardigheid te gebruiken voor evenementen die bij dit grootste monument van Arnhem passen. En als een gebouw waar alle Arnhemmers terecht kunnen voor feesten, congressen, bedrijfspresentaties en beurzen, maar ook om te trouwen en te rouwen.”

Reacties

Geef een reactie on "Petra van Stijn nieuwe directeur Stichting Eusebius"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*