Pinokkio voor SP-lijsttrekker Elfrink

(Advertentie)

ARNHEM – Martien Louwers van de PvdA wil volgende week woensdag bij het lijsttrekkersdebat in het stadhuis een Pinokkio uitreiken aan SP-lijsttrekker Gerrie Elfrink.

“De Rode Pinokkio wordt eenmalig uitgereikt aan de politicus die in deze campagne de meeste onwaarheden vertelt”, aldus Martien Louwers.

“SP lijsttrekker Elfrink heeft de Rode Pinokkio met vlag en wimpel verdiend. Er zijn maar weinig politici die rondom verkiezingen zo makkelijk van rechts naar links kunnen draaien.”

Volgens de PvdA spreekt de SP bij het kieskompas niet de waarheid. De PvdA heeft het kieskompas gevraagd twee stellingen van de SP te wijzigen. Het gaat om de standpunten over armoedebeleid en over het in vaste dienst nemen van medewerkers door de gemeente.

Louwers: “De SP zegt daar voorstander van te zijn terwijl ze de afgelopen raadsperiode een ander standpunt hebben ingenomen.”

“Linkse broedermoord”
Elfrink noemt de verwijten van de PvdA in een reactie tegen de Gelderlander “linkse broedermoord”.

“Ik wil het liefst met de PvdA de aanval inzetten op rechts, op de VVD. Ik zou graag op links samenwerken”, aldus Elfrink tegen de Gelderlander.

“Arnhem geeft tientallen miljoenen uit aan armoedebeleid”, verweert Elfrink zich. “Dat is meer dan ooit tevoren.”

Elfrink was als wethouder afgelopen jaren verantwoordelijk voor het armoedebeleid in Arnhem.

In die periode is de armoede in Arnhem gedaald. Desondanks is Arnhem gestegen naar de vierde plaats in de top 10 van gemeenten met de hoogste langdurige armoede in Nederland.

Armoede hoogste prioriteit
Het armoedebeleid is een van de onderwerpen die volgende week woensdag aan bod komen in het lijsttrekkersdebat dat Arnhem Direct organiseert in de Burgerzaal van het stadhuis.

Op woensdag 28 februari wordt onder leiding van debatleider Bob Roelofs vanaf 19.30 uur tussen de lijsttrekkers die meedoen aan de verkiezingen in Arnhem gedebatteerd over verschillende stellingen.

Het aanwezige publiek heeft tijdens het debat de gelegenheid om vragen te stellen aan de lijsttrekkers. Vooraf en na afloop is er gelegenheid voor een drankje.

Het debat is gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig, maar op de Facebookpagina van Arnhem Direct kun je laten weten dat je bij het debat aanwezig bent.

Reacties