Raad van State: geen bezwaar tegen bebouwen Kerkplein

Over anderhalf jaar ziet het Kerkplein er zo uit.

ARNHEM – De gemeente mag doorgaan met de bouw van een filmhuis en woningen op het Kerkplein. Dat is het oordeel van de Raad van State in Den Haag.

Omwonenden, ondernemers en Vereniging Stadsschoon stapten in september naar de Raad van State om de voorgenomen bebouwing een halt toe te roepen.

De Raad van State deed woensdagochtend 26 oktober om 10.15 uur uitspraak. De Raad van State is het niet eens met de bezwaarmakers. Zij oordeelde dat de bezwaren tegen de plannen van de gemeente ongegrond zijn.

Tegen de plannen van de gemeente was door Vereniging Stadsschoon, omwonenden en ondernemers bezwaar aangespannen. Begin september hoorde de Raad van State tijdens een zitting van twee uur de bezwaren aan en luisterde zij naar het verweer van de gemeente Arnhem.

De bezwaren richten zich met name op de onzorgvuldige wijze waarop de inspraakprocedure volgens de tegenstanders verlopen is. Het verweer van de gemeente komt er op neer dat zij vindt dat zij zich keurig aan de regels gehouden heeft. De Raad van State is het daar dus mee eens.

De gehele uitspraak is hier terug te lezen.

Snel beginnen
Nu de Raad van State haar fiat geeft aan de plannen met het Kerkplein, is er geen enkele barriere meer die tegenstanders kunnen opwerpen om de plannen te dwarsbomen.

De verwachting is dat wethouder Elfrink (SP) nu snel begint met de bouw van het filmhuis. Het definitieve ontwerp is gereed, een omgevingsvergunning is al aangevraagd en een aannemer is al gezocht.

Waarschijnlijk worden in december de eerste voorbereidende werkzaamheden al uitgevoerd op het Kerkplein. De vrijdag- en zaterdagmarkt moet per 1 december verhuisd zijn naar de Markt.

Daar wordt op dit moment met man en macht gewerkt om de nieuwe bestrating op tijd klaar te krijgen.

Het nieuwe filmhuis moet in het voorjaar van 2018 gereed zijn. Het filmhuis krijgt vijf zalen met zo’n 400 stoelen. Het filmhuis moet meer dan 125.000 bezoekers gaan trekken voor een kostendekkende exploitatie.

Reacties

4 reacties on "Raad van State: geen bezwaar tegen bebouwen Kerkplein"

  1. YAY!!! Eindelijk vooruitgang!

  2. Mooi! Arnhem krijgt er weer een bijzondere plek bij.

  3. Geweldig, eindelijk eens een plan wat doorgaat. Dat vreselijke tochtgat wordt bebouwd. De zuidelijke binnenstad sluit dan mooi aan bij de rest van het centrum.

  4. heel mooi allemaal, maar weer een filmhuis bioscoop erbij ,denk dat t voor een filmhuis geen lang leven beschoren is…. met al zo veel bioscopen in arnhem en omgeving die er al pas zijn bijgekomen. dat het kerkplein bebouwd wordt prima, was voor de oorlog al, mooi dat daar weer woningen bij komen

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*