Slecht Vitesse wint van een nog slechter Ajax

Rachica na het maken van de 0-2. (Foto: Vitesse.)

ARNHEM – Vitesse heeft zondagmiddag in de Johan Cruijff Arena een belangrijke overwinning geboekt op Ajax. In de Arena werd het 1-2 voor Vitesse.

Door de overwinning bedraagt het gat met koploper PSV slechts twee punten. Vitesse staat nu derde. De overwinning komt Vitesse goed uit na de flater die de ploeg afgelopen week sloeg door in de KNVB-beker te verliezen van de amateurs van Swift.

Toch ging het ook vanmiddag in de Arena niet gemakkelijk. Het was niet best, wat beide ploegen vanmiddag lieten zien. Vitesse speelde slecht, maar had de mazzel dat Ajax nog slechter speelde.

Vitesse was wel effectief in het benutten van kansen. De Arnhemmers kwamen in de eerste helft op voorsprong nadat een vrije trap van Bruns door aanvoerder Guram Kashia prachtig in de bovenhoek gekopt werd.

Vlak voor rust bracht Milot Rashica de stand op 0-2, nadat hij eerst een verdediger van Ajax uitkapte en daarna knap raak schoot in de korte hoek. Ajax-doelman André Onana was kansloos.

Ajax stelde daar in de eerste helft bar weinig tegenover. Het spelbeeld veranderde in de tweede helft, toen Ajax wat meer ging aandringen. Vitesse leunde naar achteren en liet Ajax het spel maken.

Europa League
Het leek erop alsof de spelers van Vitesse zich alvast spaarden voor de wedstrijd van komende donderdag, wanneer Vitesse in Nice speelt voor de Europa League.

De nonchalante houding kwam Vitesse bijna duur te staan. Eerst kwamen de Arnhemmers goed weg nadat Klaas Jan Huntelaar op de paal schoot. Even later was het wel raak toen de verdediging van Vitesse twijfelde bij een voorzet en Nick Viergever de aansluitingstreffer binnen kopte.

Maar daar bleef het bij. Vitesse speelde de wedstrijd geduldig uit en Ajax bleek niet bij machte om het Vitesse in het laatste deel van de wedstrijd heel moeilijk te maken.

In de strijd om de landstitel doet Vitesse nog volop mee. Vitesse kan zich nu opmaken voor het Europese uitduel met OGC Nice.

Reacties