Sonsbeek bruist met Sonsbeek Theater Avenue

De Sonsbeek Theater Avenue slaat vanaf 17 augustus zijn tenten op in park Sonsbeek.
(Advertentie)

ARNHEM – Muziek, literatuur, cabaret, circus, dans en natuurlijk theater: de Sonsbeek Theater Avenue heeft het allemaal. Van 17 tot en met 20 augustus strijkt het evenement neer rond de Witte Villa in park Sonsbeek.

De TheaterAvenue is net een kermis: het publiek loopt rond en maakt een keuze uit vele korte voorstellingen die op een dertigtal plekken opgevoerd worden. In de nostalgische theatertenten en openluchttheaters kijk en luister je naar muziek-, cabaret- en theatervoorstellingen. Soms groots, dan weer klein en intiem.

Je wandelt tijdens de Sonsbeek Theater Avenue van de ene voorstelling naar de andere. Of je gaat in het gras zitten en geniet van de sfeer, de mensen en het park. Laat je verleiden door de artiesten die parade maken en hun voorstelling als beste aan de man brengen!

Laat je alvast verleiden met een kleine rondgang langs het programma.

Spiegeltent
Hoewel de Sonsbeek Theater Avenue tot en met 20 augustus duurt, gaat één onderdeel van het theater-festival nog een tijdje langer door.

Op het basketbalveld bij de Witte Villa komt een spiegeltent te staan. De oude Belgische kermistent blijft tot en met 27 augustus staan in het park en de hele week lang zijn daar allerlei activiteiten te bekijken.

Vier avonden lang is in de Spiegeltent een voorstelling te zien van Introdans. Tijdens het Spiegeltentfestival geeft Introdans een uniek voorprogramma met vier choreografieën. ‘Het Debat’ (choreografie Ton Wiggers) is een vraag-antwoordspel tussen dansers en muziek.

Een andere publiekstrekker die in de Spiegeltent te zien is, is Sven Ratzke. Sven Ratzke is een ongrijpbaar fenomeen. Met zijn voorstelling ‘Homme Fatale’ schiet hij van licht entertainment naar burlesk cabaret, van theatraal dramatisch terug naar intieme ontroering. Altijd zeer muzikaal en simpelweg onweerstaanbaar.

Andere programma-onderdelen die tot en met zondag 27 augustus in de Spiegeltent te zien zijn, zijn onder andere Toontje Lager met Erik Mesie, Tango Flor de Fango en het Arnhems Nieuwscafé.

Het actuele nieuws gepresenteerd door Bob Roelofs in samenwerking met Arnhem-Direct en IkHouVanArnhem. Met prominente organisatoren wordt gesproken over het evenementenbeleid in Arnhem. Komen de kleine evenementen in de verdrukking door de grote, massale publiekstrekkers?

Reacties