‘Subtiele’ boodschap aan de gemeenteraad in Meinerswijk

ARNHEM – Wie het gedaan heeft is een raadsel, maar waarom het gedaan is, is waarschijnlijk wel duidelijk.

In Meinerswijk heeft iemand een ‘subtiele’ boodschap achtergelaten voor de gemeenteraad. Op een soort van grafsteen is de tekst gekalkt: “Hier rust de gemeenteraad 2016”.

Op de grafsteen is een bosje wilde bloemen neergelegd.
Die grafsteen is een kunstwerk dat afgelopen jaar geplaatst is. Het object is een verwijzing naar de tankkazemat die nog steeds in het gebied te vinden is. Het geheel is te vinden aan de Menighardweg.

De boodschap lijkt een verwijzing te zijn naar het besluit van de gemeenteraad om in te stemmen met het uitwerkingskader dat de plannen van projectontwikkelaar KWP met Stadsblokken-Meinerswijk mogelijk maakt.

Echt logisch is de verwijzing echter niet. De gemeenteraad heeft de uitslag van het referendum over Stadsblokken-Meinerswijk gevolgd waarin heel Arnhem over de toekomst van het uiterwaardengebied kon meebeslissen.

Een ruime meerderheid van 64,3% van de Arnhemmers koos vóór de plannen die woningbouw op de Stadsblokken en het terrein van de steenfabriek in Meinerswijk mogelijk maken.

De actie lijkt daarmee het werk van een zure verliezer.

Reacties

2 reacties on "‘Subtiele’ boodschap aan de gemeenteraad in Meinerswijk"

  1. Deze “zure verliezer” kon nog wel eens gelijk krijgen, het zogenaamde democratische besluit, de misleidende info van het ja kamp, waarvoor van omvang van paginagrote advertentie’s, en andere propaganda geen financiële drempel bleek te zijn, waartegen het nee kamp geen verweer kon geven. De omslag van partijen, alle gedreven om van deze eenmalige deal (wellicht komen we het ooit nog te weten) gebruik te maken. Het oude spreekwoord : Als het te mooi is om waar te zijn, is het dan ook meestal ook.

    • Welke misleidende info? En welke omslag van partijen? En hoezo een ‘zogenaamd’ democratisch besluit? Hoe democratisch wil je het hebben om er tevreden mee te zijn?

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*