Vitesse bewijst het gelijk van de directie: 7-0 winst op Sparta

Vitesse behaalde zaterdagavond de grootste overwinning ooit in de eredivisie. Na 90 minuten stond er een stand van 7-0 op het bord tegen Sparta, een elftal nauwelijks eredivsiewaardig opereerde. Het duel werd ontsierd door een belachelijke actie van Michiel Kramer, die Alexander Buttner in het gezicht schopte en direct moest vertrekken.

Wie dit duel heeft gezien, moet erkennen dat Vitesse veel te lang heeft gewacht met het wegsturen van Henk Fraser. De bekerwinst vorig jaar is een witte raaf gebleken in de prestaties onder hem. De spelersgroep die vorige week nog eendrachtig verkondigde dat het allemaal niet aan de trainer lag en dat ze allemaal nog achter hem stonden, liet tussen de witte lijnen een hele andere visie zien. De 7-0 nederlaag zal het zelfvertrouwen van Fraser’s nieuwe ploeg geen goed doen, de nacompetitie lijkt zeker voor de Rotterdammers.

Thulani Serrero (minuut 1, zijn eerste goal sinds 2015), Roy Beerens en een eigen doelpunt van Sander Fisher zorgden voor de 3-0 ruststand. Door het wegsturen van Kramer was het voor de gasten in de tweede helft dweilen met de kraan open. Bryan Linssen (2x), Tim Matavz en Thomas Bruns bepaalden de eindstand uiteindelijk op 7-0.