Vitesse knokt wel, maar wint niet tegen Heracles Almelo: 1-1

Vitesse dreigt naast de play-offs te grijpen. De slechte thuisreeks van na de winterstop kreeg vanavond in een met 21.000 toeschouwers gevuld Gelredome een passend vervolg met een 1-1 gelijkspel tegen naaste concurrent Heracles. De marge met de ploeg uit Almelo bleef daardoor vier punten.

De thuisploeg speelde een belabberde eerst helft en mocht de handen dichtknijpen dat het bij rust nog 0-0 stond. Heracles verzuimde het veldoverwicht in doelpunten om te zetten, Vitesse stelde er vrijwel niets tegenover. De ploeg kwam vlak na rust volledig onverwacht wel op een 1-0-voorsprong toen Milot Rashica de bal in de verre hoek kon trappen na een misser van Mark-Jan Fledderus. Dat doelpunt betekende wel een kentering, Heracles was niet langer de bovenliggende partij.

Vitesse verzuimde de voorsprong uit te bouwen en kreeg tien minuten voor tijd de rekening, toen scheidsrechter Bas Nijhuis, als altijd maar weer matig fluitend, vaak ook reagerend op het publiek, de bal op de stip legde na een ongelukkige handsbal van Yeini. Wout Weghorst maakte geen fout. In de slotfase probeerden beide ploegen nog wel een beslissing te forceren, maar gescoord werd er niet meer. Het 1-1-gelijkspel vormde over 90 minuten uiteindelijk wel een terechte afspiegeling van de veldverhoudingen.

Vitesse liet opnieuw weinig voetbal zien, het zou een wonder zijn als de ploeg de play-offs haalt met de hete adem van PEC Zwolle, NEC en FC Groningen. Wanneer dat onverhoopt wel mocht gebeuren, heeft de ploeg er niets te zoeken.