Vitesse verslaat moeizaam FC Groningen: 2-1

Vitesse heeft gisteravond in Gelredome de tweede achtereenvolgende thuiszege van dit seizoen geboekt. FC Groningen werd met 2-1 verslagen. Een moeizame zege, wel verdiend. De thuisclub kon zich geen slechtere start voorstellen, terwijl de 1-0 al op het bord had kunnen staan. Ricky van Wolfswinkel werd de diepte ingestuurd, hij besefte echter nauwelijks dat de weg naar Padt open lag. De daaropvolgende aanval aan de andere kant leidde tot een strafschop na een domme overtreding van Milot Rashica. Danny Hoesen schoot onberispelijk binnen: 1-0. De snelle Albanees kwam daarna vrijwel niet meer in het stuk voor.

De eerste helft had verder niet veel om het lijf. FC Groningen oogde dreigender, Vitesse had de bal. Kort voor rust werd Navarone Foor recht voor het doel onderuit gehaald. Lewis Baker toonde zijn specialiteit en zorgde voor een 1-1 ruststand. De eerste helft stelde als kijkspel niet veel voor, de thuisclub hanteerde een veel te traag tempo. Niet voor het eerst dit seizoen.

Mitchell van Bergen verscheen na rust in het elftal, een versterking. Het tempo ging omhoog en het gevaar hoefde niet alleen maar van Tigahoudini te komen. Van Bergen was dichtbij een treffer na een prachtig gelepelde bal van Lewis Baker, doelman Padt redde.

Het dak van GelreDome was open, er barstte onweer los en scheidsrechter Wiedemeijer zag zich genoodzaakt het duel te staken. Vitesse kwam na de hervatting als een bliksemschicht uit de startblokken. Lewis Baker nam een vrije trap over n grote afstand, Maikel van der Werff zag zijn kopbal nog gekeerd door Padt, Kelvin Leerdam liep de bal over de lijn. Een terechte voorsprong. In het verdere verloop zetten de gasten extra mankracht voorin, het werd zelden echt gevaarlijk. Vitesse sprong slordig om met de kansen op een counter, waardoor de 2-1 ook de eindstand werd. Lewis Baker werd terecht gekozen tot Man of the Match.