Vitesse viert Arnold Kruiswijk-dag en vermorzelt Sparta: 5-0

Vitesse vermorzelde gisteravond Sparta met 5-0, maar dat was eigenlijk een prettige bijzaak. Arnold Kruiswijk scoorde voor het eerst in zijn lange carrière een doelpunt. Na 304 wedstrijden en 25.318 minuten was het raak. Zijn treffer betekende de 3-0 voor de thuisclub. Elk volgend balcontact, en de meeste waren goed, werd vervolgens hartstochtelijk begroet. Tien minuten voor tijd kreeg de Groninger een publiekswissel en werd hij uitgeroepen tot Man of the Match.

We stonden op de banken, zongen en klapten onze handen stuk.

De wedstrijd was toen al lang gespeeld. De thuisclub had geen kind aan het kwaliteitsarme Sparta. Je kunt je niet voorstellen dat Feyenoord vorige week van de Rotterdamse buurman heeft verloren.

De eerste helft was een lust voor het oog. Vitesse had de hulp nodig om op voorsprong te komen, maar daarna was het bal. Ricky van Wolfswinkel, Navarone Foor (ook goed op dreef), Arnold Kruiswijk en Marvelous Nakamba zorgden voor een 4-0 ruststand. De laatste was van grote schoonheid, zo goed speelde Vitesse dit seizoen nog niet.

Een kwartier na de pauze deed ook aanvoerder Guram Kashia een duit in het zakje, hij zorgde voor de 5-0-eindstand.