Vitesse wervelt langs NAC Breda: 4-1

Vol verwachting klopte ons hart. Het is/was dan nog wel geen 5 december maar de snelle bewegingen van Vitesse op de transfermarkt, de verbouwing van de selectie en de resultaten in de oefencampagne deden het beste beloven voor het seizoen 2017-2018. En wat werden we op onze wenken bediend zaterdagavond 12 augustus in Gelredome.

Vitesse wervelde, speelde weergaloos en presenteerde zich als een ploeg die het de traditionele Top 3 vreselijk moeilijk kan, zal en gaat maken.

Het arme NAC Breda, promovendus, wist vanaf de eerste minuut niet waar het het moest zoeken en al helemaal niet, toen Thomas Bruns in de tweede minuut na een prachtige combinatie tussen Tim Matavz en Alexander Buttner de 1-0 op het scorebord zette. Vitesse reeg de aanvallen aaneen, gebruikte het hele speelveld en zette druk op de flanken waar het maar kon.

In de twintigste minuut zorgde Bryan Linssen van dichtbij voor de 2-0. Binnen het half uur stond het 3-0 toen Tim Matavz een voorzet van Milot Rashica op de juiste waarde schatte en op geweldige wijze binnen kopte.

Tussendoor schoot Navarone Foor in een scrimmage nog snoeihard op de lat. Milot Rashica zag een kans met zijn zwakke linkerbeen uit de bovenhoek worden geranseld. Vlak voor rust was Remco Pasveer op zijn post. Bij het rustsignaal klaterde het applaus van de tribunes.

In de tweede helft ging Vitesse op de ingeslagen weg verder, de nauwkeurigheid was echter wat minder. NAC Breda kwam ongeveer halverwege de tweede helft terug tot 3-1, niet veel later herstelde Rashica de marge van drie doelpunten met een schuiver in de verre hoek. De 4-1 betekende ook de eindstand. Vitesse nestelde zich daarmee op doelsaldo aan de kop van de ranglijst. Een voorbode?

De wedstrijd tegen promovendus NAC Breda werd bijgewoond door deelnemers en hun begeleiders alsmede vrijwilligers aan Ome Joop’s Tour 2017. De kaarten voor de vakken 123 en 124 op de Charley Bosveld-tribune waren beschikbaar gesteld door Vitesse.