Vitesse beslist de titelstrijd: 1-0 winst op Ajax

Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen Ajax dikverdiend met 1-0 gewonnen door een treffer van invaller Uros Djurdevic in de slotfase. Tegen de zege viel niets in te brengen, de bezoekers maakten een armoedige indruk en zagen de achterstand op koploper PSV oplopen tot negen punten. Dat is te veel om de vijfde achtereenvolgende titel te kunnen opstrijken.

De Gelredome was eindelijk eens sfeervol bezet dit seizoen met ruim 20.000 toeschouwers. Vitesse was gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg, zonder tot echt veel kansen of kansjes te komen. In de eerste helft was de beste mogelijkheid nog voor de van de Afrika Cup teruggekeerde Bertrand Traoré, hij vond Cillissen op zijn weg. De Amsterdammers stelden er niets tegenover, de rust brak aan met 0-0.

Aan het begin van de tweede helft kreeg de al vroeg voor Renato Ibarra ingevallen Dennis Oliynyk een kopkans, maar hij mikte net te hoog. Vitesse bleef met beleid en rust aanvallen, de wedstrijd leek op 0-0 af te stevenen. Peter Bosz bracht vlak voor tijd Uros Djurdevic, die na een voorzet van Achenteh de bal knap onder controle bracht en de bal achter Cillissen kogelde.

Ajax zette nog wat aan, maar verder dan een bal op de paal van Anwar Al Ghazi kwamen de gasten niet.