Vitesse overklast sc Heerenveen overtuigend met 3-0

Vitesse heeft vanavond in Gelredome de eerste thuiswedstrijd van 2016 onder leiding van Rob Maas overtuigend gewonnen van sc Heerenveen: 3-0. De gasten wisten zich in een voortdurende omsingeling en waren volstrekt kansloos.

Vitesse leek in niets op de ploeg die de beide laatste thuiswedstrijden tegen PEC Zwolle en Excelsior maar matig wist te boeien. Terug was het combinatievoetbal van voor de winterstop.

Het duel was gezien het spelbeeld eigenlijk al voor de rust beslist. In de 20e minuut tikte Denis Olyniik de bal binnen na een fijne aanval over rechts via Guram Kashia en de teruggekeerde Milot Rashica. De 2-0 kwam op naam van Valeri Qazashvilli na een voorzet van Kosuke Ota. De eerdere splijtende steekpass van Arnold Kruiswijk op de Japanner, met een slim overstapje van Denis Olyniik, was een juweel van een schoonheid. Eloy Room had niets te doen.

Tien minuten na rust mocht Valeri Qazashvilli aanleggen vanaf elf meter, hij liet Erwin Mulder kansloos: 3-0. De Friese doelman voorkwam vervolgens in het resterende half uur dat de zege voor de thuisploeg nog hoger opliep. Het was het enige minpuntje, het was verder een heerlijk avondje voetbal voor het oog van ruim 15.000 toeschouwers. De Chinees Zhang maakte zijn debuut, Marvelous Nakamba werd man of the Match.