Vitesse stelt teleur tegen PEC Zwolle: 1-1

Vitesse heeft de eerste thuiswedstrijd na de winterstop tegen PEC Zwolle niet in een overwinning kunnen omzetten. In Gelredome stond na 90 minuten teleurstellend voetbal een 1-1-stand op het bord. Vitesse speelde zonder franje, de schwung lijkt er (voorlopig) uit. Ik had voor de winterstop de stellige overtuiging dat de vierde plaats het minimale doel zou moeten zijn.

Met de prestaties van Feyenoord in het achterhoofd zou zelfs een derde plek haalbaar kunnen zijn, maar dan moet er uit een ander vaatje worden getapt en ik zie het er niet meer van komen. De overtuiging ontbreekt, het middenveld met Nakamba en Yeini in plaats van bijvoorbeeld Lewis Baker heeft te weinig creativiteit en drang naar voren, waardoor Dominic Solanke totaal niet de verf komt.

Renato Ibarra, die speelde in plaats van de geblesseerde Milot Rashica, was de gevaarlijkste man aan de kant van de thuisclub en werd terecht Man of the match. De meest opmerkelijke speler van Vitesse was aanvoerder Guram Kashia, die enkele keren werd toegezongen, maar geen minuut in actie kwam. Het blijft gissen waarom hij niet speelt, onbegrijpelijk ook voor het publiek.

De beide treffers kwamen toevallig tot stand. Vitesse kwam halverwege de tweede helft op voorsprong door een eigen doelpunt van Bram van Polen, luttele minuten later was het al 1-1 door een treffer van Dirk Marcellis, toen Vitesse de bal niet weg kreeg uit een corner. Vitesse-PEC Zwolle was een wedstrijd zonder kraak of smaak.