Volkskrant: “Is die nieuwe zaal van Musis wel nodig?”

Zo ziet de nieuwe zaal van Musis eruit als de bouwvakkers zijn vertrokken.
(Advertentie)

ARNHEM – Terwijl bouwvakkers de laatste hand leggen aan de nieuwe zaal van Musis en politiek en cultureel Arnhem vol lof is over de pracht van de zaal, is men bij de Volkskrant een heel stuk kritischer.

In een uitgebreid artikel in de Volkskrant van donderdag 20 april vraagt de krant zich af of er wel genoeg publiek is om de zaal te vullen.

De nieuwe zaal van Musis kostte in totaal 20 miljoen euro en zal gebruikt worden door Het Gelders Orkest. Daarnaast is de zaal ook geschikt voor popconcerten.

Op 6 mei wordt de zaal in gebruik genomen met een concert van Het Gelders Orkest. Een dag later staat een optreden gepland van volkszangers Jannes en Django Wagner.

De opening is al over iets meer dan twee weken. Dat is kort dag.

“Wie nu door het pand loopt, zal verbaasd zijn als het op 6 mei daadwerkelijk klaar is”, aldus de Volkskrant. “In de zaal – 15 meter hoog, wanden van licht gelakt eikenhout – is een team van veertien bouwvakkers aan het werk. Maar om de zaal heen moet nog veel gebeuren: overal staan stellages, muren zijn nog niet afgewerkt.”

De Volkskrant vraagt zich af waarom de nieuwe zaal er überhaupt moest komen.

“De oude zaal was immers maar bij ‘tussen de 10 à 15 procent van de evenementen’ uitverkocht, zegt een woordvoerder.”

Wethouder Elfrink (SP) legt uit: “Musis kan de nieuwe zaal beter exploiteren en die ruimte geven wij als gemeente ook. Op die manier besparen wij per jaar een half miljoen euro aan subsidiegeld. Bovendien verwachten we dat de kaartverkoop omhoog gaat. Musis Sacrum was gewoon niet the place to be en met de nieuwe zaal is het dat wel.”

Reacties

1 reactie on "Volkskrant: “Is die nieuwe zaal van Musis wel nodig?”"

  1. Baron von Lelykstad | 21 april 2017 op 19:14 | Beantwoorden

    Heerlijk suf weer de VK. Men ging niet meer zo vaak juist vanwege de accomodatie. Muffig, zelfs een vage rioollucht en een povere acoustiek. Het Reformatorisch Dagblad bekijkt de nieuwbouw van Musis met een heel andere blik 😉

    Misschien moet het park Lauwersgracht nog een ommuring krijgen, dat vermindert het verkeerslawaai want ik ben benieuwd naar de acoustiek in het park wanneer de glazen wand opengaat en muzikanten dan voor publiek in het park spelen, met misschien mooie resonanties door het water in het park. Inclusief kabbelende watertrappen SVP.

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*