Voorinschrijving woningen Kerkplein binnenkort van start

Lang niet iedereen is blij dat er naast een filmhuis ook woningen komen op het Kerkplein. Dat de woningen mooi zijn, scheelt in ieder geval.
(Advertentie)

ARNHEM – Tussen het nieuwe filmhuis en de Eusebius worden woningen gebouwd. De voorinschrijving voor deze woningen gaat inde week van 12 oktober van start.

Tussen de kerk en het filmhuis komen in totaal dertien woningen en enkele winkels. Die woningen zijn stuk voor stuk groot. De kleinste woning die gebouwd wordt telt 170 vierkante meter. De grootste woning bedraagt 260 vierkante meter.

De nieuwe bewoners worden actief betrokken bij de manier waarop zij hun woning willen inrichten. Op de eerste verdieping een woonkeuken? Kan. Op de tweede verdieping een woonkamer? Geen probleem. Slaapkamers alleen op de vierde verdieping? Kan ook.

“Wat jij wilt”, aldus de wervende website van De Martinus zoals het project is gedoopt.

De exacte dag waarop de voorinschrijving voor de woningen start is nog niet bekend, maar dit zal ergens in de week van 12 oktober zijn.
Wie gebruik maakt van de voorinschrijving en daarna ook het definitieve inschrijfformulier invult, krijgt voorrang bij de toewijzing van de stadswoningen.

De woningen, naar een ontwerp van het gerenommeerde architectenbureau De Zwarte Hond, worden naar verwachting in het voorjaar van 2019 opgeleverd.

Het project zou aanvankelijk al gestart zijn, tegelijk met de bouw van het nieuwe filmhuis. Een eerste ontwerp voor de woningen werd echter weggehoond. Projectontwikkelaar Klok Woningbouw nam daarna De Zwarte Hond in de arm om een beter ontwerp te maken.

Als gevolg van het gedoe rond het ontwerp, is de nodige vertraging ontstaan. Waarschijnlijk wordt echter dit najaar nog gestart met de bouw van de stadswoningen.

Reacties