Vrijdag 24 november: Arnhems Nieuwscafé over bereikbaarheid

ARNHEM – Leggen we de nadruk op fietsers en voetgangers of moet er meer aandacht komen voor mensen die met de auto naar Arnhem komen? Dat is één van de vragen die vrijdag 24 november aan bod komt tijdens het Arnhems Nieuwscafé.

Tijdens het Nieuwscafé in Molenplaats Sonsbeek staat de bereikbaarheid van Arnhem centraal.

Gespreksleider Bob Roelofs gaat tijdens met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden in gesprek over de vraag hoe we de bereikbaarheid van de stad het beste kunnen verbeteren.

De gemeente Arnhem ziet het uitbreiden van openbaar vervoer en het verbeteren van fietsvoorzieningen als de belangrijkste speerpunten om de bereikbaarheid te verbeteren. Critici verwijten de gemeente dat zij daarbij te weinig oog heeft voor mensen die met de auto naar de stad komen.

Zij wijzen er bijvoorbeeld op dat afgelopen jaren honderden straatparkeerplaatsen zijn verdwenen. De gemeente voert aan dat de capaciteit in parkeergarages ruim voldoende is om te voldoen aan de vraag naar parkeerplaatsen.

Eerder dit jaar werd de bereikbaarheidsvisie van wethouder Ritsema (SP) door de gemeenteraad van tafel geveegd. De nieuwe bereikbaarheidsvisie is nog altijd niet verschenen. Hoog tijd dus om met de stad in discussie te gaan over de vraag: welke kant willen we op met de bereikbaarheid van Arnhem.

Te gast zijn: Rene Kraaijenbrink (ondernemer Koningstraat), Cora Beijer (café Dames & Heren), Christian Lorist (binnestadsbewoner), Hans-Robert van der Doe (OKA), Caspar Wortmann (VECA) en Veronique Gallé(CCA).

Wie, wat, waar?
Het Arnhems Nieuwscafé over bereikbaarheid wordt vrijdag 24 november tussen 17.00 en 18.30 uur georganiseerd in Molenplaats Sonsbeek. Toegang is gratis. Iedereen is welkom.

Aanmelden is niet verplicht, maar HIER kun je aangeven dat je bij het Nieuwscafé aanwezig bent.

Nu je hier toch bent:
Arnhem Direct heeft je hulp nodig. Arnhem Direct groeit sterk, maar omdat we bijna geen inkomsten hebben, dreigen we aan het succes ten onder te gaan. Jouw donatie, klein of groot, kan ons helpen om de site overeind te houden en verder uit te bouwen.

Klik hier om Vriend van Arnhem Direct te worden. Het kost je hooguit een paar minuten. Veel dank!

Reacties