Vuurwerkshow Koningsdag gaat door!

(Advertentie)

ARNHEM – Koningsdag in Arnhem wordt tóch afgesloten met de traditionele vuurwerkshow. Dankzij een crowdfundingsactie is er binnen een dag voldoende geld ingezameld onder inwoners en ondernemers in Arnhem om de vuurwerkshow te betalen.

Gisteren kondigde de Stichting Koningsdag Arnhem aan dat er dit jaar geen vuurwerkshow zou zijn. De gemeente Arnhem weigerde anders dan in voorgaande jaren bij te dragen en zelf had de stichting onvoldoende geld om de gehele vuurwerkshow te betalen.

Er was nog een tekort van 7.500 euro. Op initiatief van Milan Scholten van Bar Florian, Marwin Melis van Melis Transport en de Sociëteit Jong Ondernemend Arnhem (SJOA) werd daarop een crowndfundingsactie op touw gezet om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.

Dat is binnen 24 uur gelukt.

“De benodigde gelden zijn door de Sociëteit Jong Ondernemend Arnhem met crowd funding bij elkaar gesprokkeld”, meldt Leven in Arnhem.

Nu het geldprobleem is opgelost, kan de organisatie aan de slag met de voorbereidingen. Dat mag geen probleem vormen.

“De vergunning is er en het vuurwerk ligt klaar bij de leverancier”, aldus de organisatie tegen Omroep Gelderland.

Overigens legt de gemeente Arnhem de laatste 1.000 euro bij die benodigd is om de vuurwerkshow te laten doorgaan.

Wethouder Elfrink (SP): “De afspraak met de stichting die het vuurwerk organiseert is dat zij geld ophalen bij sponsors. Als er dan nog een tekort is, was de gemeente bereid dat bij te leggen. In de praktijk van de afgelopen jaren kwam het er bijna altijd op neer dat er door de stichting helemaal niets werd ingezameld en dat er vanuit werd gegaan dat de gemeente alles zou vergoeden. Dat is nooit de bedoeling geweest en dat is ook duidelijk gemaakt aan de stichting. De gemeente is dan ook blij met het initiatief van de ondernemers die geld zijn gaan inzamelen. Zij laten zien dat het wel kan.”

Reacties

1 reactie on "Vuurwerkshow Koningsdag gaat door!"

  1. Mooi, zonder gemeenschapsgeld!

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*