Waar in Arnhem plaatsen we zonnevelden?

(Advertentie)

Welke plekken in Arnhem zijn geschikt voor zonnevelden? De stad wil de inwoners betrekken bij de zoektocht naar geschikte locaties voor zonnevelden. De gemeente heeft een speciale website in het leven geroepen om geschikte locaties door te geven.

De ideeën moeten voldoen aan enkele criteria. Zo moet het terrein voor een zonneveld minimaal 2 hectare groot zijn en voor een periode van minstens 25 jaar beschikbaar zijn. Daarnaast zijn ook aansluiting op het energienet, veiligheid en ecologie factoren die meespelen.

Duurzaam
De gemeente Arnhem heeft in 2015 besloten dat zij komende jaren 40.000 zonnepanelen op locaties in de stad wil realiseren. Over vijf jaar wil de stad 14 procent van de energie duurzaam opgewekt hebben. Het realiseren van zonnevelden is daarvoor onmisbaar.

In augustus vindt een terugkoppeling van de uitkomsten plaats. Voor degene met het beste geschikte idee stelt de gemeente Arnhem een zonnepaneel ter beschikking.

Bakzeil
De actie komt nadat de gemeente Arnhem afgelopen jaar een zonneveld probeerde door te drukken in de wijk Elderveld. Na protesten door omwonenden en ingrijpen van de gemeenteraad haalde wethouder Elfrink (SP) uiteindelijk bakzeil. Op initiatief van bewoners in Elderveld heeft de gemeenteraad vorige maand de criteria voor de locatiekeuze van zonnevelden aangescherpt.

Foto: Zonnepanelensite.be.

Reacties

Geef een reactie on "Waar in Arnhem plaatsen we zonnevelden?"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*