Wanneer gaat neushoorn Izala bevallen?

(Foto: Burgers' Zoo.)
(Advertentie)

ARNHEM – Het kan niet meer zo heel erg lang duren, denken de verzorgers bij Burgers’ Zoo. Binnen nu en een week zal de drachtige neushoorn Izala bevallen van een jong.

De Arnhemse dierentuin heeft een camera in het verblijf van de neushoorn opgehangen en vanuit de hele wereld kan via de livestream meegekeken worden of het al zo ver is.

Het is de tweede keer dat Izala drachtig is. De vorige keer ging het mis tijdens de bevalling. Honderden kijkers zagen toen via de livestream dat de neushoorn een dood jong ter wereld bracht.

Izala kwam in 2013 uit de dierentuin van Kolmarden (Zweden) naar Arnhem. In Zweden leefde ze samen met haar moeder, waardoor haar cyclus als lager in rang staande vrouw hormonaal werd onderdrukt. Na haar komst naar Burgers’ Zoo werden al snel paringen geconstateerd en bleek ze drachtig te zijn.

Burgers’ Zoo is erg succesvol met de fok van breedlipneushoorns. Sinds 2000 zijn er in totaal al zes neushoorntjes op succesvolle wijze grootgebracht in ons park. Als de geboorte van Izala’s tweede jong deze keer naar wens verloopt en zich geen verdere bijzonderheden voordoen de komende jaren, betekent dat alweer het zevende gezonde jong in zeventien jaar tijd.

Reacties