Weerdjesstraat vanaf vrijdagavond helemaal afgesloten

Onder de kruising tussen de Weerdjesstraat en de Nieuwstraat wordt een duiker aangebracht voor de aanleg van de Jansbeek. (Foto: Wim Bouwman/Twitter.)
(Advertentie)

ARNHEM – De Weerdjesstraat is de komende negen dagen lang niet bereikbaar voor verkeer. De gemeente Arnhem is druk bezig met de herinrichting van de straat en om die reden is het noodzakelijk dat de straat ruim een week dicht gaat.

Tijdens de afsluiting worden de kruispunten aangepakt, stoplichten geïnstalleerd en wordt nieuw asfalt aangebracht.

De Weerdjesstraat maakt onderdeel uit van de centrumring. Om die reden brengt het afsluiten van de straat de nodige overlast met zich mee. Maar volgens de gemeente Arnhem kan het niet anders.

“Er is bewust gekozen de werkzaamheden in deze periode uit te voeren omdat dit de meest verkeersluwe week van het jaar is”, aldus de gemeente. Als het goed is gaat de Weerdjesstraat maandag 20 augustus weer open voor het verkeer.

Tijdens de afsluiting van de Weerdjesstraat wordt het verkeer omgeleid via de ring. Winkelend publiek vanuit Arnhem Zuid wordt verleid om gratis te parkeren op P+R Gelredome om vervolgens met de lijnbus naar het centrum te gaan.

Herinrichting
Als onderdeel van de opknapbeurt en herinrichting van de zuidelijke binnenstad wordt er sinds 6 juni hard gewerkt aan de Weerdjesstraat, Trans, Eusebiusplein en Oranjewachtstraat. De hele straat tussen Nelson Mandela- en John Frostbrug krijgt een nieuw wegdek en aan beide zijden komen trottoirs en fietspaden. Na de herinrichting krijgen fietsers en voetgangers ruim baan en is het gemakkelijker om de Weerdjesstraat over te steken richting de Rijn.

De Weerdjesstraat is van de Nelson Mandelabrug tot de Sabelspoort volgens planning op 21 augustus klaar. Iets langer duren de werkzaamheden in de Oranjewachtstraat. Dat heeft te maken met tegenvallende omstandigheden bij de aanleg van een nieuw riool.

Reacties