Zo truttig kampeerde Nederland in de jaren 60

ARNHEM – Truttig. Knullig. Aandoenlijk. Dat zijn een paar van de omschrijvingen voor de manier waarop Nederlanders vijftig jaar geleden kampeerden.

Tijdens het jaarlijkse evenement ‘Beleef Landleven’, van 8 tot en met 10 septeber in het Openluchtmuseum, is te zien hoe dat er uit zag.

in Arnhem zet de Oldtimer Caravan Club letterlijk en figuurlijk haar tenten op. Bezoekers gaan 50 jaar terug in de tijd en beleven hoe Nederlanders toen kampeerden. Veel oranje, ronde vormen en bloemetjesgordijnen: helemaal hip dus maar wel minder luxe dan we nu gewend zijn.

De ‘camping’ in het Openluchtmuseum is te vinden bij het vakantiehuisje dat in 1951 door Gerrit Rietveld is ontworpen. Het huisje is het laatste in zijn soort en in 2007 verplaatst van een camping in Markelo naar het Openluchtmuseum in Arnhem.

Tuinpad
Het thema van het driedaagse evenement is dit jaar ´Het tuinpad van mijn vader´, naar het melancholische lied van Wim Sonneveld´. Het magazine Landleven en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem brengen deze tijd weer helemaal tot leven. Nostalgisch, maar zeker niet truttig.

Kijk voor alle activiteiten en het programma op www.beleeflandleven.nl.

Reacties