Over Arnhem Direct

Arnhem Direct begon in 2008 als hyperlokaal blog, waarbij het nadruk lag bij het opzetten van een online community voor Arnhemmers. Arnhem Direct groeide onder leiding van een betaalde community-manager al snel uit tot grootste lokale platform waar Arnhemmers hun zegje konden doen, met tientallen vaste bloggers en een veelvoud aan mensen die op de blogs reageerden.

Door het succes van Arnhem Direct zocht de Telegraaf toenadering. Zij wilden Arnhem Direct opnemen in hun Dichtbij-netwerk. Arnhem Direct werd Arnhem Dichtbij. De berichtgeving veranderde. Er werden minder cultuurberichten en meer 112-berichten geplaatst. Helaas trok de Telegraaf al na een jaar de stekker uit het gehele Dichtbij-project.

Om Arnhem Direct verder te ontwikkelen is daarop toenadering gezocht met Omroep Gelderland. Die samenwerking leidde tot de komst van twee redacteuren van Omroep Gelderland die de redactie van Arnhem Direct vormden. Omdat de samenwerking niet bracht wat er vooraf van was voorgesteld, kwam ook aan deze samenwerking een eind.

Zonder betaalde krachten verslapte de aandacht van medewerkers en bloggers voor Arnhem Direct. Dat veranderde in de loop van 2015 toen een aantal oude bloggers met nieuwe energie aan de slag gingen met Arnhem Direct. De nadruk in de berichten kwam meer te liggen op nieuws, en minder op het plaatsen van persberichten.

Anno 2016 wordt Arnhem Direct dagelijks bezocht tussen de 2.000 en 7.500 bezoekers, afhankelijk van de berichtgeving. De advertenties op de site worden gebruikt voor het in stand houden en verbeteren van de website. Winst wordt er niet gemaakt en betaalde krachten zijn er nog steeds niet, maar enthousiasme en bevlogenheid compenseert dat.

Arnhem Direct is eigendom van productiehuis AD4A (Arnhem Direct for Arnhem). AD4A bestaat uit Marco Derksen, Paul Clappers, Lex Kwee en Patrick Arink.

Arnhem Direct vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Om die reden is Arnhem Direct een klimaatneutrale website.

Deze website wordt groen gehost - checked by thegreenwebfoundation.org