Vitesse voorkomt (voorlopig) verdere crisis na 1-1 gelijkspel tegen PSV

imageEen half-vol stadion, een geluidsinstallatie die het maar half deed, het dak half-open, half-dicht: de ambiance waarin de wedstrijd Vitesse-PSV zich vanmiddag heeft afgespeeld sloot perfect aan bij het schouwspel dat zich gedurende 90 minuten voor de ogen van de amper 17.000 aanwezigen ontwikkelde.

Het Gelredome oogde en klonk sfeerloos door het stilteprotest van de zuidtribune, dat het gedurende de hele wedstrijd deed zonder aanmoedigingen en trommels. Meest opvallende feit was nog de in beslag name voor de wedstrijd van de talloze witte vlaggen, zak- en spandoeken. Zowel PSV als Vitesse toonden aan dat ze in zwaar weer verkeren en wisten nauwelijks fatsoenlijk voetbal op de mat te leggen. In de eerste helft kreeg Paul Verhaegh na een prachtige combinatie met Claudemir en Ricky van Wolfswinkel een uitgelezen kans op 1-0, maar hij strandde jammer genoeg op PSV-keeper Isaksson. Vlak voor de thee kon Nordin Amrabat, nadat hij de bal in een ongelukkige kluts van de onsympathieke Danko Lazovic had gekregen, de regerend landskampioen wel op een 1-0-voorsprong brengen.

Na de pauze bracht trainer Westerhof stormram Niklas Tarvajärvi voor Alexander Büttner (met hem in de opstelling voetbalt Vitesse zo goed als met 10 man), waarna de thuisploeg iets meer druk naar voren kon zetten. Halverwege de tweede helft wist diezelfde Tarvajärvi ook de 1-1 achter Isaksson binnen te prikken. PSV bleef armetierig voetballen, werd wat sterker na het inbrengen van Ibrahim Afellay, al was de beste kans in blessuretijd voor Ricky van Wolfswinkel, maar hij zag zijn inzet gestopt. Vitesse steeg door dit resultaat naar de 16e plek in de eredivisie, de kans op een groter herstel is klein.