Station Arnhem uitgebreid in de Volkskrant

‘En?’ ‘Nee, nog niks.’ Twee keer per dag, ’s morgen en ’s avonds, hangt de regionale pers aan de telefoon bij de gemeente Arnhem met de vraag of het nieuwe treinstation kan worden afgebouwd. Twee keer per dag moet de woordvoerder de journalist teleurstellen.

De cruciale vraag is: zit er in het crisispakket van het Rijk geld voor de zwierige transferhal van de beroemde architect Ben van Berkel?

Het lijkt een perfect project in crisistijd. ‘Het kan zo op de markt’, zegt wethouder Willem Hoeffnagel, ‘het levert direct werkgelegenheid op en alle vergunningen liggen klaar.’

Desondanks voorspelt hij dat het besluit niet vandaag of morgen valt. Het stationsgebied Arnhem Centraal, door twee ministeries aangewezen als een van de zes zogeheten nationale sleutelprojecten, laat zich niet gemakkelijk onder definities en voorwaarden van het crisispakket scharen, laat Hoeffnagel doorschemeren.

Onder de kop ‘Boegbeeld Arnhem laat op zich wachten’ verscheen er in de Volkskrant een uitgebreide reportage over de perikelen rondom een van de grootste bouwputten van Arnhem. Lees het hele artikel hier.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Station Arnhem uitgebreid in de Volkskrant"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*