Arnhem gaat vanaf september plastic afval apart inzamelen

{

Na een succesvolle proef in Arnhem Zuid gaat Gemeente Arnhem vanaf september van start met het inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal in heel Arnhem. Voortaan kun je lege plastic verpakkingen zoals drankenflesjes, shampoo- en wasmiddelenflacons, plastic zakken en bakjes scheiden van het restafval en apart aanbieden.

Het doel van de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval is het verminderen van de hoeveelheid plastic in de verbrandingsovens en daarmee de uitstoot van CO2. Ingezameld plastic wordt niet verbrand maar verwerkt tot grondstof voor nieuwe producten zoals nieuw verpakkingsmateriaal, autodashboards, mobiele telefoons, tennisballen, toetsenborden, fleecetruien en nog veel meer. Hierdoor wordt bovendien aardolie bespaard. Gooi plastic dus niet meer bij het restafval, zo werken we samen aan een beter milieu!

Informatiefolder
Alle huishoudens in Arnhem krijgen vanaf deze week een envelop in de bus met daarin een brief, een informatiefolder en twaalf plastic zakken. In de folder wordt uitleg gegeven waarom en hoe gemeente Arnhem plastic verpakkingsafval apart gaat inzamelen. Het afval mag ongewassen, met dop, in de speciaal daarvoor bestemde afvalzak. SITA zamelt de zakken op een vaste dag in jouw straat één keer per maand in. In de brief staat vermeld op welke dag het plastic afval bij u in de straat wordt opgehaald. Het is de bedoeling dat je de volle afvalzak op de inzameldag vóór half acht ‘s morgens op de gebruikelijke verzamelplaats aanbiedt.

Speciale plastic zakken
Ieder huishouden krijgt in het begin twaalf plastic zakken waarin het plastic verpakkingsafval kan worden bewaard totdat het wordt opgehaald. De zakken kunnen op de betreffende ophaaldag aan de straat worden aangeboden. Nieuwe zakken zijn voor iedereen gratis te verkrijgen bij beide afvalbrengstations of via www.zakkenbestellen.nl/ .

Fotografie: Kim Baker

Reacties

Geef een reactie on "Arnhem gaat vanaf september plastic afval apart inzamelen"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*