Wie maakt de Arnhemse politieke prent van het jaar?

{

Vanaf 1 oktober is in Café Brasserie Dudok in Arnhem de tentoonstelling Politiek in Prent 2008 te zien. Dit jaar nemen 28 tekenaars met ieder zes tekeningen deel.

Speciale aandacht wordt geschonken aan Tom Janssen, de winnaar van de Inktspotprijs 2008. Daarnaast gaat extra aandacht uit naar de onlangs overleden tekenaar Fritz Behrendt die er vanaf de allereerste editie van Politiek in Prent bij was.

Rond de tentoonstelling Politiek in Prent 2008 worden verschillende activiteiten georganiseerd. Tijdens de opening op 1 oktoboer strijden bekende cartoonisten tegen elkaar in een heuse strip battle. Op 17 oktober kun je een masterclass volgen bij Jos Collignon en De Gelderlander organiseert een cartoonwedstrijd.

Cartoonwedstrijd
Voor de wedstrijd van De Gelderlander wordt iedereen uitgenodigd een politieke spotprent over een lokaal of landelijk onderwerp in te sturen. Dat kan digitaal, maar ook op papier. De ingezonden cartoons worden beoordeeld door een jury waarin onder meer Ina Volmer (eigenaar stripwinkel De Noorman), Hedwig Saam (directeur Museum voor Moderne Kunst) en cartoonist Joep Bertrams zitting hebben.

Je kunt jouw politieke spotprent Insturen tot zaterdag 26 september. De drie beste cartoons worden tijdens de opening op 1 oktober bekendgemaakt. De winnaars mogen gratis deelnemen aan de masterclass van de cartoonist Jos Collignon.

Inzendingen voor de cartoonwedstrijd kunnen gestuurd worden naar:
Per post: Redactie De Gelderlander, Postbus 9500, 6800 KX Arnhem.
Per mail: redactie.arnhem@gelderlander.nl

Masterclass
De masterclass van Jos Collignon is op 17 oktober . Aanmelden kan via een mail naar Dudok. Kosten voor de masterclass zijn 25 euro p.p.

Afbeelding: Tom Janssen

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Wie maakt de Arnhemse politieke prent van het jaar?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*