Koningin Beatrix opent nieuwe woonzorgcomplex Malburgstaete

Koningin Beatrix brengt dinsdag 17 november een bezoek aan de Arnhemse Vogelaarwijk Malburgen. Ze opent daar het nieuwe woonzorgcomplex Malburgstaete, een van de nieuwbouwprojecten waarmee de achterstandswijk nieuw leven moet worden ingeblazen. De opening is onderdeel van de feestweek Kroon op Malburgen.

Behalve koningin Beatrix zal in ieder geval ook Gelders commissaris van de koningin Clemens Cornielje bij de opening van Malburgstaete aanwezig zijn. Hij heeft zich op het provinciehuis al afgemeld voor vergaderingen die dag.

De opening is onderdeel van een hele feestweek rond de opening van Malburgstaete aan het Sint Gangulphusplein, Eilandstaete aan de Abe Lenstrahof, Eldenstaete aan de Mr. Stikkerstraat en Polderhof aan de Graslaan.

Dat koningin Beatrix zelf de openingshandeling verricht, wil niemand officieel bevestigen. Zowel Vivare (bouwer van de woonzorgcentra), Volkshuisvesting (trekker van de herstructurering in Malburgen) als de gemeente verwijst naar de Rijksvoorlichtingdienst. Die geeft geen commentaar.

Bij Vivare willen ze alleen kwijt dat de feestweek voor bewoners van de centra en de wijk niet voor niets ‘Kroon op Malburgen’ heet. ‚ÄûDaar hoort koninklijk bezoek bij. Maar meer kan ik daar nu niet over zeggen”, meldt een woordvoerster van de corporatie.

Bovenbouwleerlingen van basisscholen in Malburgen wordt gevraagd een kroon te maken. Daarmee zal een ‘bijzondere bijdrage’ worden geleverd aan de openingshandeling, aldus Vivare. De feestweek wordt mede verzorgd voor Pleyade, SWOA, RIBW, Volkshuisvesting, gemeente en provincie.

Bron: De Gelderlander

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Koningin Beatrix opent nieuwe woonzorgcomplex Malburgstaete"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*