Hoezo Arnhemse Rijnbooghaven?

{

De Arnhemse gemeenteraadsverkiezingen krijgen zelfs aandacht in de landelijke De Volkskrant. Boven het stukje in de rubriek De Karavaan staat de retorische vraag Splijtzwam Rijnboog naar de prullenbak? Wat volgt is een mini-uitleg van dit lokale drama. Hoe een raadsmeerderheid voor een haven-met-een-sluis langzaam maar zeker veranderde in een -minderheid. Nu staat alleen de PvdA nog vierkant achter die haven. En in hun verkiezingsplannen reppen PvdA, GroenLinks noch het CDA over deze bak met water. De Gelderlander schreef het al: het lukt Arnhem niet grote meerjarenplannen te realiseren.
Hoe gaat dit straks aflopen nu alleen de PvdA nog vóór deze haven is? Een partij die momenteel nog 13 van de 39 zetels in de raad bezit, maar afstevent op een megaverlies. Ook al claimde de partij ferm vóór 15 zetels te gaan. Er valt wat te kiezen in het Arnhemse! Arnhemmers ouder dan 18 jaar mogen het zeggen.

Foto: Marketingfacts

Reacties

Over de auteur

Kees Crone
Kees Crone is journalist en columnist. Hij publiceerde een aantal boeken over Arnhem en schrijft regelmatig op Arnhem-Direct. Hij is bovendien secretaris van de Vereniging Stadsschoon Arnhem.

Wees de eerste die reageert op "Hoezo Arnhemse Rijnbooghaven?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*