Vitesse lijkt op weg naar de nacompetitie

Vitesse heeft vanmiddag in de Gelredome belangrijke punten verloren in de strijd om de nacompetitie te ontlopen. In een nerveus duel, waarin van goed voetbal nauwelijks sprake was, pakte mede-degradatiekandidaat sc Heerenveen de volle winst door een zondagsschot van Roy Beerens, die ca. 10 minuten voor tijd met zijn linker-chocoladebeen de thuisploeg in rouw dompelde: 0-1. In het restant van de wedstrijd kon Vitesse niet meer de kracht opbrengen minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen.

In de eerste helft gebeurde er hoegenaamd niets in het koude Gelredome (wie besluit er eigenlijk om bij deze temperaturen het dak open te laten?). Vitesse kwam goed weg bij een snelle counter van de gasten via Roy Beerens, Piet Velthuizen voorkwam een voorsprong. Belangrijkste wapenfeit van de thuisclub was een knal van Nicky Hofs, die door Henk Timmer slechts met moeite kon worden gestopt.

Met de wind in de rug pakte Vitesse na de pauze het initiatief en er kwamen ook kansen via Jong-A-Pin (afstandsschot) en Claudemir, die na goed doorzetten de bal helaas net naast tikte. Heerenveen stelde er niet veel tegenover, al moest Vitesse wel op zijn hoede blijven. Jeroen Drost kopte uit een corner naast en Lasse Nilsson schoot de bal na een fraaie actie op de bovenkant van de lat. Datzelfde deden de gasten aan de andere kant. De beste kans was nog voor Claudemir, maar hij zag zijn kopbal van de lijn gehaald, terwijl Timmer al was gepasseerd. Tien minuten voor tijd kreeg de ploeg de rekening.

Door deze nederlaag raakt Heerenveen voor Vitesse uit zicht. Concurrent Willem II pakte de volle winst en volgende week wacht de uitwedstrijd bij Feyenoord. Wanneer de ploeg de nacompetitie weet te ontlopen, dan moet dat als de hoofdprijs van deze jaargang worden beschouwd.