Arnhemse scholen doen mee aan wereldrecord vliegeren

Morgen, woensdag 8 september doen de Arabesk en de Schatgraaf mee aan het wereldrecord vliegeren van Jantje Beton.

In heel Nederland laten tienduizenden kinderen om 11.12 uur hun -speciale Jantje Beton- vlieger op voor een leuke en veilige speelplek. De Arabesk en de Schatgraaf doen mee met 335 leerlingen.

Met deze ludieke actie vraagt Jantje Beton aandacht voor het probleem dat kinderen steeds minder vrij buiten kunnen spelen. Daarbij is de vliegeractie het startsein voor de Jantje Beton Loterij.

Van 8 t/m 29 september mogen de kinderen de loten verkopen. De loten kosten 2 euro. De helft van de opbrengst mag de school zelf besteden om bijvoorbeeld het schoolplein op te knappen of materiaal te kopen om buiten te spelen. De Arabesk en de Schatgraaf gaan dit jaar met de opbrengst van de loterij besteden aan het schoolplein.

De andere helft gebruikt Jantje Beton om het spelen in de buurt leuker, uitdagender en veiliger te maken. Jantje Beton wil dat kinderen zich vrij kunnen bewegen in de buurt, van school naar speelplekken en naar huis. Ze stimuleert niet alleen leuke en uitdagende speelplekken in de buurt, maar ook veilige routes, zodat ouders hun kinderen met een gerust hart laten gaan. Schoolpleinen zijn bij uitstek een geschikte plek om lekker te spelen, ook voor en na schooltijd. Daarom investeert Jantje Beton hierin.

We zijn natuurlijk reuzebenieuwd naar beeld van meer dan 300 vliegerende Arnhemse kinderen. Mocht je in de buurt zijn en foto’s en filmpjes maken, deel die dan met ons! Dat kan hier in de reacties, of door ons te mailen.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhemse scholen doen mee aan wereldrecord vliegeren"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*