Kick-off Buzinezzclub Arnhem

{

Onder ruime belangstelling werd gistermiddag een nieuwe Buzinezzclub geopend voor nieuwe members. Met workshops over zelfstandig ondernemerschap en een kennismaking met de gemeente Arnhem, Rabobank en Kamer van Koophandel worden de 21 potentiële deelnemers klaargestoomd voor de start van het traject dat start in oktober. De verwachtingen liggen hoog bij de jongeren als het gaat om zelfstandig ondernemerschap. “In het eerste jaar denk ik al winst te maken”, vertelt Diego overtuigd, “Ik heb het hele concept al in mijn hoofd en weet precies wat mijn prijs wordt”. Tijdens de kick-off was er ook een fly-out van de jongeren die de pilot van de Buzinezzclub afronden.

Wethouder van Wessem van Werken, Cultuur en Recreatie heeft certificaten uitgedeeld aan de deelnemers die een eigen bedrijf gaan beginnen. Rachelle Daenen gaat als freelance visagiste aan de slag en Rosanne Reurink begint als interieurstyliste. Bij de gemeente Arnhem staat zelfstandig ondernemerschap en zelfredzaamheid hoog in het vaandel. Van Wessem: “Arnhem investeert in Arnhemse jongeren. Zij zijn de generatie die in een crisis de kansen moet opzoeken. Een initiatief zoals de Buzinezzclub ondersteunt hen hierin. Het is prachtig om te zien dat deze jongeren hun dromen nu écht gaan waarmaken”.

De ideeën van de jonge ondernemers lopen ver uiteen. De één wilt een Antiliaanse snackmobiel starten, de ander ziet een kunsthandel wel zitten. In de workshop van Diederik Vrijhoef van Cre-Aid wordt duidelijk dat iedereen in elke branche een eigen bedrijf kan starten. Vrijhoef: “Je moet alleen ontzettend veel doorzettingsvermogen hebben en ook in de rottige tijden droog brood durven te eten als er op dat moment geen opdracht is”. Diederik is zelf al twee jaar zzp’er en weet goed dat ondernemen niet altijd feest is. “Het is heerlijk om je eigen tijd in te delen, maar dan is het wel fijn om die tijd aan een opdracht te besteden”.

Katja Linders van Katyo gaf een mini-meeschrijfinspiratieworkshop ‘Wat wil ik nou écht?’. Eén van de jongeren is wel heel eerlijk: “Lekker lang uitslapen en veel geld verdienen”. Anderen lijken wel een echt doel te hebben zoals mensen helpen en verder studeren. Tijdens de workshops maken de nieuwe deelnemers voorzichtig kennis met elkaar en met de Buzinezzclub. De Buzinezzclub is een leer/werktraject gericht op zelfstandig ondernemerschap. In een traject van 28 weken begeleidt de Buzinezzclub jongeren in de leeftijd van 17 t/m 26 jaar naar het zelfstandig ondernemerschap.

Buzinezzclub Arnhem from Sanne de Haan on Vimeo.

De Buzinezzclub gebruikt hiervoor drie instrumenten; intensieve coaching, inspirerende workshops en het bieden van stageplekken in de branche waarin zij willen ondernemen. Van Wessem benadrukt dat het Arnhemse bedrijfsleven meer een rol kan spelen om meer stageplekken te organiseren voor jongeren. “Ook in de crisis moet er ruimte zijn zodat jongeren zich kunnen ontwikkelen”.

Begin oktober start de nieuwe Buzinezzclub Arnhem. Jongeren kunnen zich nog aanmelden op www.buzinezzclub.nl

Foto: René Wouters

Reacties

Geef een reactie on "Kick-off Buzinezzclub Arnhem"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*