Arnhem heeft weer een Olympische accommodatie

Bron: Omroep Gelderland

Na de Olympische BMX-baan op Papendal heeft Arnhem er weer een voorziening op Olympisch niveau bij: een waterveld op sportpark de Bakenberg. Het is een nieuw blauw veld van hockeyvereniging Upward dat ook dient als trainingsveld van het Nederlands vrouwenhockeyteam dat net Europees kampioen is geworden en volgend jaar de Olympische titel hoopt te prolongeren. Upward, NOC*NSF, de hockeybond en gemeente Arnhem hebben dit veld samen van de grond gebracht. Samen staan we sterk als sportstad Arnhem. Tot op Olympisch niveau!

Maandag 19 september hield de nationale vrouwenhockeyploeg de eerste veldtraining op dit knalblauwe veld. Voor de tv-kijker is hockey op een blauwe ondergrond veel beter te volgen. Toen ik bij de eerste training ging kijken moest ik net als de hockeysters even met m’n ogen knipperen. Maar het went snel, zeiden ook de hockeysters. Eén van hen merkte op: “Het is een veld om verliefd op te worden.”

De komst van het fullwaterveld is het resultaat van de gezamenlijke inspanning van de sportieve partners. Het vroegere zandingestrooide veld van Upward was aan renovatie toe. De gemeente heeft gezorgd voor de goede ondergrond voor de blauwe mat die door Upward is gelegd. Met steun van NOC*NSF / Papendal en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. De gemeente heeft ook de veldverlichting en -omheining vernieuwd. Zo hebben we elkaar de bal toegespeeld. En dan te bedenken dat we pas begin dit jaar op het idee kwamen…

Het Nederlandse vrouwenhockeyteam heeft z’n trainingsbasis op Papendal Arnhem. Daar krijgen de hockeysters de optimale begeleiding op weg naar Londen 2012. Hockeyvereniging Upward en ons nationale team hadden samen de wens om te kunnen trainen en spelen op een veld van hoge kwaliteit. Dat is dit veld geworden. Een staaltje van sportieve samenwerking. NOS Studio Sport heeft er ook een mooi item over gemaakt.

Arnhem wil graag dat minstens drie op de vier inwoners aan sport en beweging doen. Talentvolle sporters en topsporters geven het goede voorbeeld. Breedtesport en topsport komen samen op het blauwe waterveld van Upward. Jonge hockey(st)ers kijken vol bewondering toe als de tophockeysters aan het trainen zijn. Dat is de mooiste stimulans voor de sport die je je kunt voorstellen!

Reacties

Geef een reactie on "Arnhem heeft weer een Olympische accommodatie"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*