Lieve Bertha presenteert band in Hotel Bosch

{

Nog voordat ze beroemd waren kwamen Acda en de Munnik op mijn middelbare school optreden. Daarna of vlak ervoor, zo lang is het geleden, braken ze door in Nederland. Dat gevoel kreeg ik gisteravond ook bij het optreden van Lieve Bertha in Hotel Bosch. Vrolijke, Nederlandstalige liedjes gezongen door twee jongens die er beter uit zien dan de twee die ik ooit zag optreden. En misschien zingt Lieve Bertha ook wel beter, ze komen in ieder geval hoger.

Dan het publiek. Heel veel meisjes en wat verdwaalde ouders of familie. Maar vooral heel veel meisjes. Vanaf de eerste noot kijken de damesogen dromerig naar het podium en voorzichtig gaan de heupen heen en weer. De ogen blijven de hele avond op het podium gericht, de heupen gaan steeds harder heen en weer. Daarna de handen en uiteindelijk staan ze volop te dansen.

Ze spelen vooral eigen nummers die veel over de liefde gaan of het verliezen daarvan. Liedjes voor exen, die gelukkig niet in de zaal zijn. Gelukkig voor Koen dan. De rode draad in de teksten is wel humor. Het plezier spat ook van het podium, Rens fluit en Koen doet de saxofoon na. De nieuwe band heeft er ook duidelijk zin in. De bassist, toetsenist en drummer klinken erg goed en brengen de nummers echt tot leven.

Ik tweette het gisteren al, Acda en de Munnik en Veldhuis en Kemper mogen wel uitkijken, Lieve Bertha komt eraan! En DWDD, doe ze eens even snel een plekje geven in de show.

Foto’s: Tidde Folkerts die te bereiken is op tiddefolkerts at hotmail punt com

Reacties

Geef een reactie on "Lieve Bertha presenteert band in Hotel Bosch"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*