Gemeente zoekt ideeën

{

Vanaf 1 juli kunnen inwoners zelf ideeën aandragen voor de braakliggende terreinen in Schuytgraaf. Dit kan op meedoeninArnhem.nl, waar bewoners ook gelijk op de plannen kunnen reageren. De gemeente bekijkt en toetst de plannen en gaat de gekozen ideeën na augustus op de Schuytgraaf.nl publiceren. Met 7.000 mensen die al in de wijk wonen, zullen er vast briljante, gekke en onuitvoerbare plannen komen. De gemeente zoekt daarbij nadrukkelijk naar partijen die de uitvoering van een idee op zich kunnen nemen en waarbij de gemeente een faciliterende rol kan spelen. Bovendien moet het veld binnen een half jaar opgeleverd kunnen worden als dat nodig is.

De oogst na één dag is al best aardig te noemen. Zeven uiteenlopende ideeën uit de wijk:

Cruyff Courts
In de Schuytgraaf kan de jeugd in het uiterste zuiden van de wijk voetballen op het trainingsveld van Arnhemse Boys. Maar dan moeten de kinderen wel een paar drukke wegen oversteken. In de wijken zijn er geen trapveldjes, dus wordt er op straat gevoetbald wat gevaarlijke situaties voor de kinderen en schade aan geparkeerde auto’s en tuinen oplevert.

Ons idee is om in zowel de zuidelijke helft als de noordelijke helft van de Schuytgraaf door de Johan Cruyff Foundation twee Cruyff Courts aan te laten leggen.

Energie made in Arnhem
We kunnen koolzaad gaan verbouwen. Uit het koolzaad wordt biobrandstof geperst. De biobrandstof wordt verkocht aan Nuon om de hulpcentrale mee te stoken. De opbrengst gaat naar de inwoners via een korting op de energierekening. Of het geld gaat in een potje om bergerinitiatieven van te betalen.

Speelplekken
Vooral in het kinderrijke Schuytgraaf-Noord en -Centrum zijn er veel eengezinswoningen zonder ruimte voor de jongste gezinsleden. Spelen kan er alleen tussen de auto’s op een parkeerplaats, of op de straat waar je aan de kant moet voor het verkeer.

Onbezorgd spelen is er hier niet bij. Voor ouders en kinderen is het voortdurend opletten dat er geen ongelukken gebeuren, voor andere bewoners is er de zorg voor schade aan geparkeerde voertuigen.

RC offroad baan
Mijn naam is Michel N, wij rijden vaak met een aantal mensen, met onze radio bestuurbare auto’s (veelal zg monstertrucks), deze zijn electrisch dus stil. (geen brandstof auto’s dus.) Echter ze zijn in staat om 100KM/h te halen.

Wij zouden graag een RC baan willen hebben waarbij wij niemand storen, met een aantal springheuvels, en bochten.

Schaapskudde
Een herder met een schaapskudde is mischien een optie. Geen flauw idee of dit haalbaar is. Ivm kosten, en tijdslimiet van het gebruik ws een probleem..

Fietscrossbaan
We verpachten het veld aan een partij die er een fietscrossbaan voor kinderen wil maken. De start is op een heuvel en de baan heeft enkele bochten en hoogteverschillen. De ondergrond moet het liefste van zand of klei zijn. Belangrijk is dat er geen obstakels liggen op het veld, zoals bomen, stenen en dergelijke. Eventueel de baan afscheiden voor publiek met een hekwerk. Beheer: niet nodig, kinderen kunnen zonder toezicht fietsen, maar het kan ook tegen een kleine vergoeding en met een beheerder.

Verpachten aan boeren
We verpachten (een deel van) de velden aan een boer. Bijvoorbeeld voor het laten grazen van koeien, voor akkerbouw of voor het verbouwen van gewassen voor biomassa. Geen middelen en menskracht.

Foto: Maldeno

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Gemeente zoekt ideeën"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*