Afvalheffing valt in Arnhem hoger uit dan verwacht

Arnhemmers gaan volgend jaar bijna 10 procent meer betalen om van hun huisvuil af te komen. Dat de rekening hoger zou uitvallen, was bekend. De stijging valt echter forser uit.

De gemeente Arnhem wilt namelijk tot juli 2020 wachten met het invoeren van een nieuw tarief. Dat naast een vaste prijs voor het ophalen van recyclebaar afval. Dat tarief betreft de 80 Eurocent die Arnhemmers moeten betalen als zij een zak restafval in een ondergrondse straatcontainer deponeren.

De meerpersoonshuishoudens in Arnhem gaan volgend jaar 269, 67 euro betalen, 24,50 euro meer dan nu het geval is. Voor de eenpersoonshuishoudens wordt de heffing 199.85 euro.

De extra verhoging is nodig omdat de gemeente de kosten van het verwerken van het afval anders niet gedekt krijgt. Het contract met afvalverwerker valt volgend jaar duurder en de Rijksoverheid voert een belasting in op het verbranden van restafval.

De verwachting van de gemeente Arnhem was dat met een apart tarief voor restafval de burger z’n afval beter scheidt, waardoor per saldo de verwerkingskosten zouden afnemen. Dat blijkt dus niet het geval te zijn.

Bron RTV Arnhem

Reacties