Al 3.800 zzp’ers in Arnhem en omgeving hebben coronasteun aangevraagd

ARNHEM – Een paar weken geleden maakte de gemeente Arnhem bekend dat zzp’ers gebruik kunnen maken van een overbruggingsregeling om de coronacrisis het hoofd te bieden. Inmiddels hebben al 3.800 zelfstandigen in de gemeenten Arnhem, Overbetuwe en Lingewaard een aanvraag bij de gemeente Arnhem ingediend.

De hoeveelheid aanvragen die bij de gemeente is binnengekomen was zo groot, dat de gemeente 25 extra medewerkers heeft ingezet om de toestroom zo snel en zo goed mogelijk te verwerken.

“De bulk is wel geweest, het aantal stijgt nu niet meer zo hard”, laat de gemeente weten.
De 3.800 aanvragen die nu zijn binnengekomen, komt overeen met ongeveer een derde van het totale aantal zzp’ers in Arnhem.

De zogeheten TOZO-regeling (Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Zelfstandige Ondernemers) is een maatregel van de rijksoverheid die door de gemeente wordt uitgevoerd.

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) geldt voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, die financieel in de problemen komen door de coronacrisis en niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Via de regeling kunnen zelfstandigen maximaal drie maanden inkomensondersteuning tot aan het sociaal minimum ontvangen. Ook kunnen zij eenvoudig een lening ontvangen voor bedrijfskapitaal.

Reacties