Arnhem genomineerd voor Beste Binnenstad 2017-2019

Arnhem is (weer) in de race voor Beste Binnenstad. Onze stad strijdt samen met Breda, Enschede, ’s-Gravenhage en Nijmegen om de titel.

Felix Wigman, juryvoorzitter en directeur van het Platform Binnenstadsmanagement: “De titel ‘Beste Binnenstad’ verdien je niet zomaar. De genomineerde binnensteden hebben zich de afgelopen twee jaar op een breed aantal thema’s sterk ontwikkeld. De erkenning is meer dan de invulling van een leegstaand V&D pand in de binnenstad of het ontwikkelen van een binnenstadsvisie.”

Arnhem Beste Binnenstad 2007

In 2007 had Arnhem ook al de Beste Binnenstad van Nederland. Uit het juryrapport van toen:

De Arnhemse binnenstad was in het verleden wat achterop geraakt, maar is de laatste jaren enorm verbeterd door een goede samenwerking tussen de gemeente en alle stakeholders van de binnenstad. Met de oprichting van de stichting Binnenstadsmanagement na een succesvolle proefperiode werkt Arnhem, nu en in de toekomst, eendrachtig aan het versterken van haar binnenstad.

Het juryrapport van dit jaar zou maar zo op dezelfde wijze kunnen beginnen. Retaildeskundige Cor ‘dat kost 20 miljoen’ Molenaar heeft nog niet gereageerd op het nieuws van de nominatie.

Over de wedstrijd

De vakjury, bestaande uit 18 professionals uit het bedrijfsleven, overheid, onderwijs en cultuur, heeft de verschillende deelnemende binnensteden beoordeeld op een breed aantal thema’s, waaronder retail, cultuur, veiligheid, horeca, duurzaamheid, bereikbaarheid en digitalisering. Een belangrijke maatstaf om genomineerd te worden is de mate van kwalitatieve groei en ontwikkeling die een binnenstad tussen 2015 tot en met eind 2017 doormaakt.

Begin september 2017 worden de vier finalisten bekend gemaakt, die vervolgens door de voltallige jury zullen worden bezocht en beoordeeld op hun merites. Eind november worden tijdens een feestelijk event in Rotterdam, winnaar van de Beste Grote Binnenstad van Nederland 2015-2017, de twee winnaars bekend gemaakt.

Update:

Cor Molenaar reageert op het bericht via Twitter.

Foto: Jan Berendsen, via 026Photowalk

Reacties