Arnhems Proeflokaal wordt ‘Haute Dog’

ARNHEM – Snacken op een hoog culinair niveau is momenteel ‘trending’. Na de opening van het Frites Atelier van Sergio Herman eind vorig jaar in de Arnhemse binnenstad, is het wachten op de opening van ‘Haute Dog’ in het voormalige pand van Arnhems Proeflokaal aan de kop van de Spijkerstraat. Die opening is gepland op 1 maart om 12:00 uur volgens de Facebook-pagina.

‘Haute Dog’ wil ‘hotdogs’ gaan bereiden en serveren √† la ‘haute cuisine’. Een ‘hotdog’ is van origine een warm worstje, maar ‘Haute Dog’ gaat voor worst ‘grilled to perfection’ en sappig en vol van smaak. Dat is althans wat eigenaar Harold Ghurahoo van plan is.

Vorige week woensdag zijn die plannen een stuk realistischer geworden. Op die dag werd via een ‘crowdfundingwebsite’ het benodigde aanvullende startkapitaal van € 70.000 binnen één uur binnen gehaald. Maar liefst 86 investeerders tekenden samen voor dat leningbedrag in.

Met een inbreng van een eigen kapitaal van € 27.000 is de financiering van de verbouwing en inrichting van het pand nu rond. Ook de voorraad, ICT en een stuk werkkapitaal zijn nu gefinancierd.

De 42-jarige eigenaar Harold Ghurahoo van ‘Haute Dog’ is afkomstig uit de wereld van zakelijke dienstverlening en ‘food- & beverage’. Naast de te openen vestiging in de Spijkerstraat zal ‘Haute Dog’ ook aanwezig zijn op festivals zoals Luie Hond en Arnhem Proeft, dit om de naamsbekendheid van ‘Haute Dog’ te vestigen en vergroten.

Ghurahoo is ook van plan om samen met Alain Caron, een Franse top-chef en TV kok, nieuwe recepten voor de hotdogs te bedenken.

‘Haute Dog’ wordt een echte Arnhemse zaak, ontworpen door Arnhemse ontwerpers, en met Arnhemse leveranciers voor het vlees, de broodjes en de groenten. In die verbondenheid met Arnhem zit ook de kracht van het concept, zoals in het prospectus op de ‘crowdfundingwebsite’ staat.

In Nederland is er verder geen vergelijkbaar concept zoals ‘Haute Dog’ te vinden, al lijken The Fat Dog (Amsterdam) en Dogma (Utrecht) met soortgelijke uitgangspunten wel op de Arnhemse formule. In België en de Verenigde Staten is de formule ‘haute dog’ als culinaire ‘hotdog’ in redelijk veel plaatsen te vinden.

Reacties

Geef een reactie on "Arnhems Proeflokaal wordt ‘Haute Dog’"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*