Arnhemse creatieven laten spierballen zien!

Luxor Live Labs met o.a. Potential Criminal, Innovate:Arnhem, Kunstlab en BOT

De Arnhemse band Potential Criminal presenteert op 20 oktober haar debuut EP ‘Observe’ in Luxor Live en gaat daaraan vooraf een nieuwe uitdaging aan: in één dag een totale band make-over op Innovate:Arnhem. Tijdens Luxor Live Labs op het Innovate festival, zaterdag 7 oktober, laten Arnhemse makers hun creatieve spierballen zien en het publiek mag mee kijken. Ze werken samen met Potential Criminal onder andere aan een nieuw logo, een drone-videoclip (met Sander Welgraven, de beste dronevlieger van Nederland), muziek in een baggy broek in plaats van op een cd en een live Potential Criminal-remix door muziektheatergroep BOT.

Luxor Live Labs is een pilot programma waarin Arnhems muzikaal toptalent een flinke kwaliteitsinjectie krijgt. ‘Potential Criminal rockte bijna de planken uit ons poppodium tijdens Donnerwetter Day 2017. Ter plekke besloten we dat we ze wilden opnemen in ons pilotprogramma voor talenten: Luxor Live Labs’, aldus Luxor Live-directeur Stefan Rebergen. Onder de ogen van de Innovate bezoekers werkt de band aan enkele onderscheidende ideeën. ‘We vinden het tof dat het publiek in het kader van onze nieuwe EP ‘Observe’ ons ook echt kan observeren. Innovate-bezoekers kunnen zelfs achter de mengtafel plaats nemen en een eigen mix maken van een Potential Criminal song’, aldus zanger Marwin Thiesky. De bomvolle ontwikkeldag op Innovate is de opmaat naar het echte moment supr√™me: de releaseparty op 20 oktober in Luxor Live.

Luxor Live Labs is 7 januari van 10:00u tot 17:00u te bezoeken op het Innovate festival: Ruitenberglaan 26 te Arnhem. Samenwerkingspartners Luxor Live Labs: Potential Criminal, Kunstlab Arnhem, Studio Hands, muziektheatergroep BOT, kledingwinkel Go-Britain, Statinski mastering, Al Hajem media, dronepiloot Sander Welgraven, Luuk Leijtens, Dante van Elburg, Richard Kofi, Ivo Rodrigues, fotograaf Paulina Pawlus, Koninkrijk van Muziek en Professional In Music.

Reacties