Arnhemse UITnacht: theatrale rondleiding door Huis Oostpool

Tijdens de 1e Arnhemse UITnacht op vrijdag 26 januari, is Huis Oostpool aan de Nieuwstraat als één van de vele locaties in de stad, het decor van een unieke theatrale rondleiding langs de studio’s, theaterzaal, kantoren en werkplaatsen van Toneelgroep Oostpool.

Theatermonoloog, performance, dans

Elke ruimte van Huis Oostpool biedt een andere belevenis: een theatermonoloog achter een bureau, een performance bij het kopieerapparaat en een dansuitvoering in het repetitielokaal. In het pand zijn verschillende korte acts te zien van onder andere dansgezelschap ICK Amsterdam, Jens van Daele’s Burning Bridges, De Nieuwe Oost, Productiehuis Plaatsmaken, Benjamin Abel Meirhaeghe, ATK Brass en natuurlijk de huisregisseurs van Toneelgroep Oostpool. Allen gaan ze met hun bijdrage in op de lijfspreuk van Toneelgroep Oostpool: hoe nu mens te zijn?

De huisregisseurs van Toneelgroep Oostpool stelden het programma samen met musici, dansers, dichters, ontwerpers en beeldend kunstenaars uit Arnhem en wijde omgeving. Van 19:30 tot 23:00 uur start elk kwartier een rondleiding vanuit de foyer van Huis Oostpool, waar de bar de hele avond open is. De rondleiding duurt ongeveer een uur.

Eerste Arnhemse UITnacht

Van vrijdagavond 26 januari tot zaterdagochtend 27 januari bruisen, prikkelen, schitteren en verwonderen acteurs, artiesten, dansers, kunstenaars, muzikanten, vertellers en zangers de bezoekers van de 1e Arnhemse Uitnacht. Op de route Luxor Live, Focus Filmtheater, Rozet, Theater a/d Rijn en Huis Oostpool zijn de hele avond én nacht gratis talloze optredens, acts, beeldende kunst, optredens en performances bij te wonen.

Kijk voor alle locaties incluis Huis Oostpool, op de website van de Arnhemse Uitnacht. Lees verdere details bij Oostpool.

Reacties