Bekers

Een nachtje slapen, tien minuten gillen of een beker chocolade ijskreem, of alle drie samen: het beste geneesmiddel. Ray Bradbury

Het meisje was gaan zitten aan de kopse kant van de lange tafel in de het midden van het hamburgerrestaurant. Voor zich had ze een dienblad gezet met frietjes en cola. Onbewogen nam ze van het plateau.

Bij de ramen, aan de rand van de zaak, zaten andere gasten. Ze praatten met elkaar en lachten zelfs.

Het meisje niet.

Aan de toonbank stond een hipster. Hij droeg een schort en wachtte op klanten. Er kwam een jongen voor hem staan. Hij was klein en dik. De hipster keek op hem neer.

“Wat heb jij met je haar gedaan, ouwe!” riep de jongen naar de hipster. Die reageerde door een wenkbrauw te liften. De jongen keek hem nog even grijnzend aan.

“Doe mij een choco-shake.” zei hij tenslotte.

De hipster gaf de jongen een beker, die hij meenam naar de lange tafel. Hij ging tegenover het meisje zitten.

Ze zuchtten tegelijk.

Een Mowl’etje [mo’w…õl…ôc…ô] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. En elke zaterdag op Arnhem Direct.

Reacties

Over de auteur

René Gademann
Een Mowl’etje [mo’wɛləcə] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. En elke zaterdag op Arnhem Direct. Kortgeleden is van zijn hand de thriller Colheita verschenen bij de Arnhemse uitgeverij Aquazz. Het boek is ook verkrijgbaar bij de boekhandel.

Wees de eerste die reageert op "Bekers"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*