Bouw Focus Filmtheater start 1 mei

ARNHEM – Om in maart volgend jaar de eerste films te kunnen vertonen wordt op maandag 1 mei a.s. op het Kerkplein door aannemer BINX Smartility gestart met de bouw van het Focus Filmtheater.

De eerste handeling voor de start van de bouw zal om 15.30 uur door Wethouder Gerrie Elfrink samen met de directie van het Focus Filmtheater worden verricht.

Het gebouw voor het filmtheater is in opdracht van de gemeente Arnhem ontworpen door DP6 architectuurstudio. Het omvat vijf zalen en ongeveer 400 stoelen.

Bij het ontwerp van het gebouw is rekening gehouden met de indeling van het gebied vóór de verwoestingen als gevolg van de Tweede Wereldoorlog.

Op de plek waar de nieuwbouw komt was vroeger een klein straatje met de naam Torensteeg. Dat element is terug te vinden in het ontwerp van het gebouw.

De ‘Nieuwe Torensteeg’ knipt de massa van het gebouw in tweeën waardoor het zicht op De Eusebius in stand blijft en er vanaf het Kerkplein goed zicht is op de toren.

In het gebouw zelf speelt het zicht op de toren van De Eusebius een belangrijke rol en daarom wordt er boven de grote publiekstrap die naar de zalen leidt glazen dak aangebracht.

Het nieuwe filmtheater moet een levendige plek in de binnenstad van Arnhem worden. Het zal daarom worden ingericht als een toegankelijke en gastvrije ontmoetingsplek voor diverse doelgroepen, die overdag en in de avond cultuur, ontspanning en horeca wordt geboden.

In de ruime entreehal is de kaartverkoop en er is een goed doorzicht naar het grand café. De entreeruimte is met vides gekoppeld aan de foyer op de eerste verdieping, die ook zichtbaar is vanaf het plein.

Bron: architectuur.nl / Gemeente Arnhem

Reacties

Geef een reactie on "Bouw Focus Filmtheater start 1 mei"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*