De Laatste Kindervloot van Arnhem

Op woensdagochtend 17 september zal er een groot spektakel plaatsvinden in Meinerswijk. Dan zullen zo?n 200 zelfgemaakte zeilbootjes te water worden gelaten op de waterplas naast De Praets.
Het wordt ?De Laatste Kindervloot van Arnhem?. Wethouder Cees Jansen zal om 09.30 uur de aftrap geven. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Alle bewoners van Malburgen-West vinden hierover een flyer in de brievenbus.

Dit jaar staan de natuurgebieden Stadsblokken en Meinerswijk extra in de belangstelling. De gemeente is samen met bewoners bezig hierover een toekomstvisie te ontwikkelen. Om meer mensen deze natuurgebieden te laten ontdekken, worden er verschillende activiteiten ondernomen. Voor de kinderen van Malburgen West, heeft Stichting Beleven samen met bredeschool De Spil ?De Laatste Kindervloot van Arnhem? georganiseerd. De kinderen zijn op speurtocht door het gebied geweest, en hebben onder leiding van kunstenaars Anjeliek Blaauw en Anne Porskamp een eigen zeilbootje gemaakt.

Op woensdagochtend 17 september lopen de kinderen met hun zeilbootje onder de arm, in een grote optocht vanaf De Spil, via Dovenetellaan en Gelderse Rooslaan naar de waterplas in Meinerswijk. Circus Poehaa zal zowel de optocht als de tewaterlating opluisteren met muziek en theater. Eenmaal aangekomen in Meinerswijk, zullen de zeilbootjes tussen 9.30 en 11.30 uur, uitvaren. Ongetwijfeld een prachtig en fotogeniek gezicht! Bewoners en belangstellenden zijn welkom deze unieke happening bij te wonen.

Tijdens de ochtend zal fotograaf Sabri Varan foto?s maken van alle zeilbootjes op het water. Enkele hiervan zullen daags hierna te zien zijn bij de foto-expositie die op dit moment al te zien is in het buurtcentrum van De Spil.

Mocht het overigens te slecht weer zijn op 17 september, dan vaart de vloot uit op donderdag 25 september, ook tussen 9.30 en 11.30 uur.

De Laatste Kindervloot is een project van Stichting Beleven.  Het team van Beleven specialiseert zich in het ontwikkelen en uitvoeren van activiteiten voor kinderen en jongeren (2-18 jaar) in achterstandssituaties.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De Laatste Kindervloot van Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*