Eerste Arnhemse UITnacht – veel te doen!

Hoewel de stad al vol hangt met aankondigingen, doet ook Arnhem Direct een duit in de zak: vrijdag 26 januari tonen meer dan vijftig instellingen, organisaties en kunstenaars zich aan het publiek tijdens de 1e Arnhemse Uitnacht. Vanaf de avond tot zaterdagochtend 27 januari bruisen, prikkelen, schitteren en verwonderen acteurs, artiesten, dansers, kunstenaars, muzikanten, vertellers en zangers de bezoekers.

Westelijke binnenstad

In de westelijke binnenstad is langs de as Luxor Live – Huis Oostpool, binnen en buiten, een gratis programma bij te wonen met acts, optredens, performances en beeldende kunst. De deelnemende locaties zijn daar tussenin o.a. Focus Filmtheater, Theater aan de Rijn, De.Groen, Rozet, Code Rood en Circa… dit.

Voorafgaand: Cultuurprijs Arnhem

Jaarlijks reikt gemeente Arnhem de Cultuurprijs Arnhem uit. Deze stimuleringsprijs wordt toegekend aan een jonge talentvolle kunstenaar of groep kunstenaars die een vernieuwende bijdrage levert aan het culturele landschap van Arnhem én het imago als cultuurstad van Oost-Nederland versterkt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van vijfduizend euro en werd in het verleden toegekend aan: Code Rood en Motel Spatie, Roof Garden Arnhem, Facing Pages en Donnerwetter. Om 17.30u zal in Showroom Arnhem (ingang Langstraat) tijdens de eerste Culturele VrijMiBo na een openingswoord de uitreiking Cultuurprijs Arnhem plaatsvinden door wethouder Gerrie Elfrink aan één van de genomineerden: Muziektheatergroep BOT, tgECHO, MAISON the FAUX en DE.GROEN

Vanaf 19.00u: Arnhemse UITnacht

De 1e Arnhemse Uitnacht is een initiatief van de vereniging Cultuur Netwerk Arnhem waarvan de grootste culturele instellingen van de stad lid zijn. De speciaal opgerichte stichting Culturele Evenementen Arnhem organiseert het evenement. De 1e Arnhemse Uitnacht komt tot stand door bijdragen van de deelnemende kunstenaars, organisaties, instellingen én Made in Arnhem, Rabobank, Binnenstad Arnhem, Arnhem Ambassadeurs en Vrienden van Theater.

Uitgelicht: Rozet

De redactie van Arnhem Direct was erg gecharmeerd van de campagne die Rozet op Facebook neer heeft gezet; in de hal, in het auditorium, op Plein 3 – ‘Kom ook naar Rozet en beleef ons levendige en kleurrijke programma, waarin verhalen uit diverse culturen worden verteld, gezongen en gedanst.’ Maar vergeet niet alle andere locaties!

Arnhem Direct publiceerde eerder al over de rondleiding in Huis Oostpool, slapen in Rozet en het Stadspanorama van (o.a.) Museum Arnhem. Alle informatie is verder natuurlijk te vinden op de website van de Arnhemse UITnacht.

 

Reacties