Festivals in Park Sonsbeek

Terwijl de Vrienden van Sonsbeek in april aankondigen de evenementen in park Sonsbeek te willen beperken omdat een Rijksmonument bescherming behoeft, is het festivalseizoen ook daar ondertussen begonnen. Op Bevrijdingsdag was er al FLOW bevrijdingsfestival met muziek op de Ronde Weide en eten en drinken op het veld naast de Witte Villa. En er komt nog meer aan:

Mout bierfestival

MOUT Bierfestival komt in het weekend van 24-26 mei voor het tweede jaar op rij terug naar Arnhem en dompelt het Sonsbeekpark om tot een bierfestijn.

Daar wordt 3 dagen lang genoten van ruim 20 brouwerijen, een flinke selectie speciaalbieren, maar wordt er ook gedanst op live-muziek, zijn er proeverijen van Arvid Bergström en wordt de hongerige gast bedient door een van de vele foodtrucks op het terrein.

Bekijk voor meer de website.

Vlotconcerten

In de grote vijver van het Sonsbeekpark bij Brasserie De Boerderij ligt een drijvend podium. Met een natuurlijke akoestiek treden op het vlot de meest interessante bands en orkesten op. Blaasmuziek, jazz, bigband en meer. De concerten beginnen om 12.00 uur en zijn gratis toegankelijk. De eerste vind plaats op Hemelvaartdag 30 mei, alle andere Vlotconcerten staan op zondagen geprogrammeerd.

Bekijk alle evenementen op Facebook. Parkweg 2.

Eten op rolletjes

De organisatie startte kleinschalig in het openluchttheater in Ede, streek eerst in Arnhem neer op het oude KEMA terrein en ondertussen ook in de rest van het  land. Eten op Rolletjes is voor het vierde jaar terug in Arnhem. ‘Van 14 t/m 16 juni 2019 toveren we het unieke Sonsbeekpark in Arnhem om tot openluchtrestaurant voor jong, oud en alles daartussenin. Zien we je op één (of alledrie) van de dagen?’ aldus de organisatie.

Park Open

Ons eigen Park Open met gratis muziek op de Ronde Weide is ondertussen ook van start. ‘In 2019 zetten we weer vol in op een sterk en verrassend programma dat meer dan ooit teruggrijpt naar het ‘oer-DNA’ van Park Open: een eigen koers, creatief, groen en muziek als verbinding tussen álle Ernhemmers.’

Park Open is op zondag 16 juni, 14 juli, 11 augustus en 15 september!

Sonsbeekmarkt

Elke eerste zondag van de maand tussen 11.00-18.00 uur: een mix tussen een streekmarkt en theatrale buitenfestival. Een vrolijk maandelijks buitenfeest met kleurrijke kramen en mobiele keukentjes gericht op pure authentieke voeding uit de streek of wereldse en of creatieve producten. De locaties variëren: zo was de Sonsbeekmarkt van 5 mei achter het De Molenplaats.

Hou dus Facebook in de gaten.

Sonsbeek Theater Avenue

8 t/m 11 augustus 2019: De Sonsbeek TheaterAvenue is net een kermis: het publiek loopt rond en maakt een keuze uit vele korte voorstellingen die op een dertigtal plekken opgevoerd worden. In de nostalgische theatertenten, wagens en openluchttheaters kijk en luister je naar muziek-, cabaret- en theatervoorstellingen. Soms groots, dan weer klein en intiem. Je wandelt van de ene voorstelling naar de andere. Of je gaat in het gras zitten en geniet van de sfeer, de mensen en het park. Laat je verleiden door de artiesten die parade maken en hun voorstelling als beste aan de man brengen!

Nog meer agenda

En dan is er nog een overkoepelende agenda waar deze evenementen óók allemaal in staan: de Sonsbeek agenda.

Parkeren is moeilijk in 2019

Voor wie gewend is de auto te parkeren langs of in de buurt van de Apeldoornseweg: in 2019 is dat NIET MOGELIJK. Tussen eind maart en september 2019 zijn er ingrijpende werkzaamheden aan de Apeldoornseweg. Met de auto naar het park komen is geen goed idee. Dus wilt u het park bezoeken voor een wandeling, een evenement of een bezoek aan de horeca? Gebruik dan de ingangen aan de Zijpendaalseweg bij de Molenplaats en Sonsbeek Paviljoen.

Reacties